CIRCLE OF SERVICE
IN 7 STAPPEN EN 3 FASES

De Circle of Service is unieke service cyclus van zeven stappen: van een eerste ontmoeting en begroeting tot een warme, duurzame relatie. De cyclus laat zien dat échte verbindingen niet in één stap en niet in één keer ontstaan. Het vraagt zeven stappen en drie fases om een duurzame relatie te ontwikkelen. Een relatie blijft duurzaam als ze onderhouden wordt. Daarom vragen duurzame relaties een blijvende inspanning. Die inspanningen zorgen voor het juiste spanningsveld en aantrekkingskracht tussen mensen, bedrijven en organisaties. Het verlangen om elkaar weer te zien is het resultaat: de terugkeerintentie en de Net Promotor Score bepalen het succes van ieder bedrijf. De Circle of Service is een zakelijk relatieconcept dat de beste service als belangrijkste doel nastreeft. De beste service zorgt van terugkerende klanten, gasten, consumenten, cliënten en ook medewerkers. De beste service is de garantie voor een duurzame organisatie en samenleving.

Hieronder vind je een eerste inzicht in de zeven stappen naar warme relaties.

Naar stap 1

BEREIKRIJK

De eerste stap naar hartverwarmende hospitality is bereikrijk. Bereikrijk betekent dat je bereikbaar bent voor anderen en dat je initiatief neemt. Ben jij de eerste die de slingers ophangt? Degene die beschikbaar is als er iets georganiseerd moet worden? Iemand die graag mensen ontvangt en graag kookt voor een ander? Emotioneel gezien betekent bereikrijk dat je er bent voor de ander, graag voor een ander zorgt. De centrale vraag is: ‘Word jij blij van andere mensen blij maken? Hoe bereikrijk ben je?’

Naar stap 2

INITIATIEF
uitnodiging
proactief

AAN
iemand denken
ongevraagd vaak

BINNENVOELBAAR

Binnenvoelbaar is het vermogen een hartverwarmend gevoel te delen en mensen daarmee te raken. Binnenvoelbare mensen zijn verwelkomende mensen met veel attentie. Ze wachten hun gasten niet bij de voordeur op, maar lopen hun gasten tegemoet. De deur staat alvast open, want waarom moeten gasten aanbellen? De blije emotie van hun gasten maakt van hen hartverwarmende gastgevers.

Naar stap 3

INTENTIE
welkom
oprecht

RAAK
iemand persoonlijk
onverwachts opeens

LUISTERGEVIG

Luistergevig betekent oprechte interesse in de ander. Het vermogen om aandacht te schenken aan alles wat er wordt gezegd en gedaan. Luistergevige mensen overladen hun gasten niet in de eerste plaats met hun eigen verhalen en anekdotes. Ze begrijpen de kracht van de vraag: ‘Hoe gaat het?’, maar ze laten het daar niet bij. Ze willen écht weten hoe het gaat met hun gasten.

Naar stap 4

INTERESSE
vraag
empathie

VRAAG
hoe gaat het
en nog een keer

OPLOSSELIJK

Oplosselijk is het vermogen om van service, excellente service te maken. Om van een probleem een extra service te maken. Oplosselijke mensen zijn resultaatgerichte mensen met oplossingen. Ze luisteren naar hun gasten om met pasklare antwoorden en oplossingen te komen. Ze denken niet in problemen, maar in kansen. Gasten voelen zich gelijk op hun gemak, want mensen die denken in oplossingen en kansen stralen van geluk.

Naar stap 5

INTERVENTIE
oplossing
doen

GEEF
onverdeeld
jouw oplossing

VERRASVAST

Verrasvast is het onverwachte doen, met de juiste timing. Het is het vermogen om verwachtingen voortdurend te overtreffen. Verrasvaste mensen luisteren naar hun gasten, maar gaan meteen nadenken of ze de verwachting kunnen overtreffen. Ze schenken niet de wijn in die je vraagt, maar komen met een betere wijn. Ze genieten van verrassing. Alles wat je niet ziet aankomen, maakt indruk. Dat is de gouden regel van verrassing.

Naar stap 6

INSPIRATIE
verleiding
hartelijk

GEEF TOE
onverwacht zacht
beroerend goed

VERWENZAAM

Met passie de ander je dienstbaarheid tonen, dat is verwenzaam. Het vermogen om harten te verwarmen. Verwenzame mensen zijn dienstbare mensen met passie. Het zijn levensgenieters die het leven vieren op ieder moment dat het kan. Hun gasten voelen dat ook. Het aanstekelijke brengt ze oprecht in vervoering. Afscheid nemen is moeilijk.

Naar stap 7

INTIEM
passie
liefde

OMARM
samen in het moment
nu is altijd

TERUGLUSTIG

Teruglustig is niets minder dan ultieme tevredenheid en het vermogen om een vanzelfsprekend vervolg in de toekomst te bereiken. Dit resulteert in duurzame relaties. Het verlangen naar meer, naar nog een keer, zorgt ervoor dat mensen teruglustig worden en dat relaties blijven.

INTUÏTIE
verlangen

samen

WHAT YOU GIVE
what you get

who you become

EN? VOEL JE JE THUIS BIJ MIJ?

Ik kom graag met je in contact. Via onderstaand formulier kun je een eerste stap zetten!