Speciaal voor Gemeenten

Dé Gastvrije Gemeente

Dé Gastvrije Gemeente

 • Helder inzicht

 • Zeer praktisch

 • Boordevol inspiratie

Speciaal voor Gemeenten

Als gastvrijheidsondernemer inspireer ik bedrijven, organisaties en overheden met een inspirerende en toch pragmatisch gastvrijheidsmodel dat werkt. In Zeven Stappen naar Hartverwarmende Gastvrijheid helpt organisaties op weg naar een gastvrije servicecultuur waar gasten zich meteen thuisvoelen. Een keynote kan al het verschil maken. Een workshop biedt de eerste handvatten en een masterclass voor bestuurders is vaak het beste begin.

Waarmee gaat Luc je inspireren?

 • Wat is Hospitality? Wat is de oorsprong en de toekomst?

 • Wat maakt ons gastvrij? Kun je het leren en hoe dan?

 • Waarom is gastvrijheid in deze digitale samenleving een uitdaging?

 • Gastvrijheid als formule om met elkaar te delen

 • De zeven stappen naar gastvrijheid die we zijn vergeten

 • Wake-up en wordt gastvrijer

 • Bouw een gastvrije organisatiecultuur

Luc van Bussel - Dé Gastvrije Gemeente - Foodhal Rotterdam

Dé Gastvrije Gemeente:
City of Hospitality

Het echte thuisgevoel wordt thuis geboren: in je eigen huis. Een huis begint nooit als een thuis, dat vraagt om menselijke nestelkracht. Een huis geeft je een adres, een plaats in de straat en een plek in de gemeenschap. De bewoners van het huis kunnen van de fysieke omgeving in het gekozen landschap een thuis maken. Het scheelt slecht één letter, maar het maakt een wereld van verschil.

Eigenlijk horen dorpen en steden gastvrijheidsregio’s te zijn. Plekken waar bestaande en nieuwe bewoners zich onmiddellijk thuisvoelen. Dat thuisgevoel komt nooit vanzelf. Het is ‘hartwerken’ om dat thuisgevoel te bieden. City Hospitality inspireert bestuurders van gemeenten om de meest gastvrije regio van Nederland te worden. Waarom? Dat brengt mensen samen.

Voel je vrij om dit te delen

Wat kan je met ons organiseren?

Keynote

In een keynote van 40 minuten worden de deelnemers meegenomen in de wereld van gastvrijheid.

Wat is gastvrijheid? Waarom maakt gastvrijheid het verschil in een digitale samenleving? In zeven stappen naar Hartverwarmende Hospitality is de kern van de keynote. Deze unieke, inspirerende gastvrijheidsformule laat de deelnemers zien dat gastvrijheid altijd door drie ‘warmtezones’ gaat en dat telkens met een actie en reactie. Het maken van een oprecht thuisgevoel voor gasten, klanten, opdrachtgevers, cliënten, patiënten en andere relaties is de output voor alle deelnemers.

Masterclass

In een masterclass van 90 minuten krijgt de keynote nog meer beleving en interactie met het publiek.

In de masterclass worden de deelnemers meegenomen naar het hoogstpersoonlijke gastvrijheidsverhaal van Luc van Bussel in Hotel Germaine. Het thuisgevoel staat centraal. Hoe maak je dat? De gastvrijheidsformule in zeven stappen en de drie ‘warmtezones’ vormen ook hier de kern van de masterclass.

Theatershow

In een theatershow ‘HOME’ van 120 minuten krijgt het publiek een inspirerende en animerende versie van de masterclass.

De theatershow laat het publiek horen, zien en voelen wat de kracht van ‘thuis’ is in een digitale samenleving. De softskills van het thuisgevoel laten bedrijven, organisaties, instellingen en overheden zien dat échte verbindingen niet digitaal zijn, maar mensentaal. Het is hartwerken, maar kent geen kwaad. Het is een gastvrijheidsbeleving met hoge momentkracht voor alle deelnemers.

Interesse? Ik ben al onderweg!

Meer weten? Mis het niet!  Zin in een hoogst inspirerende keynote, masterclass of theatervoorstelling? Of gewoon een goed gesprek over de gastvrijheid in the City? Ik kom graag in contact en naar je toe. Stuur je telefoonnummer naar contact@lucvanbussel.com en je wordt z.s.m. teruggebeld. Een Whatsapp sturen naar 06-45002468 mag natuurlijk ook.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar contact@lucvanbussel.com

Recensies over mijn inspiratiesessies

”Donderdag 19 september jl. was de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) te gast bij De Eenhoorn in Amersfoort. Wat een geweldige ontvangst. Zij weten duidelijk hoe het hoort. De hele dag stond in het teken van inspiratie en innovatie van dienstverlening. De lezing van Luc was de kers op de taart. “Gastvrijheid is het nieuwe goud”. We waren met ruim 45 deelnemers en iedereen was geboeid. Luc heeft ons duidelijk geïnspireerd. Na afloop kregen wij zijn mooie boek “De confetti company” mee. Ik ga gauw weer verder lezen.”

Diana Nap, Gemeente Amersfoort

”Luc, nogmaals hartelijk dank voor jouw verhaal afgelopen donderdag bij de kwartaalbijeenkomst van de VDP in De Eenhoorn. Een onderhoudend verhaal met diepgang, gelardeerd met een rijk arsenaal aan anekdotes. Complimenten. Gr. Jan Fraanje”

Jan Fraanje, Vereniging Directeuren Publieksdiensten

”Inspiratiesessie Gastvrijheid werd gegeven door Luc op Parc Imstenrade. Een gevarieerde opbouw werd gepresenteerd tijdens deze middag: van het woord gastvrijheid naar de Z-generatie om vervolgens met leuke voorbeelden over te gaan naar het 7 stappenmodel van gastvrijheid. Het zet iedereen weer aan het denken. Medewerkers waren enthousiast.”

Leon Savelkoul, Vitalis WoonZorg

Wil je mij direct boeken?

Stuur jouw verzoek middels onderstaand formulier in en wij nemen dan contact met je op om het te organiseren.

  Vragen?

  Heeft u vragen over de beschikbaarheid of over organisatorische zaken? Neem dan contact op met:

  Ina van Tolij
  Event- en Hospitality Manager
  Ina@LucvanBussel.com
  +31(0)6 – 25 42 88 55

  Foto Ina van Tolij met open armen om mensen hartelijk welkom te heten voor contact of informatie of boeken Luc van Bussel
  Luc van Bussel met wit shirt en grijze broek met handen in de zakken, schuin kijkend en lachend

  Ik kom je graag inspireren.

  AT YOUR SERVICE!

  Laat jij je inspireren hoe je met Hartverwarmende Hospitality en warme verbindingen mensen zich snel thuis laat voelen in een voor hen nieuwe omgeving?

  Luc van Bussel
  CEO ChiefHospitality.com
  Chief Hospitality Officer