Vorige week was het Internationale Vrouwendag. Een goed moment voor een ode aan de vrouw. Ik zocht nog even naar Internationale Mannendag, maar ik kon die dag niet meteen vinden. Ik vermoed maar eens dat Internationale Vrouwendag een grote hint is dat de overige dagen te mannelijk zijn? Toch is het een beetje een vreemde dag. Waarom? Nou, omdat vrouwen een essentiële rol en bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Toch? Het is Moeder Aarde en niet Vader Aarde. Dat zegt volgens mij al alles. Onze planeet is een vrouw. Vrouwen verbinden en houden mensen bij elkaar. Daarom is het Moeder Aarde. Een holding is niet voor niets een ‘moederbedrijf’. Het is de overkoepelende organisatie die alle onderliggende werkmaatschappijen bij elkaar houdt.

“Vrouwen verbinden en houden mensen bij elkaar.”

De kracht van de vrouw gaat dus wel degelijk door tot het hoogst hiërarchische en juridische vennootschapsniveau. Het is ook helemaal niet gek om vast te stellen dat vrouwen de spil vormen in de samenleving. De zwangerschap en het moederschap is mannen niet toebedeeld. Onze bijdrage in de evolutie van de mensheid is eerder een hoogtepunt van korte duur. Het lijkt erop dat mannen de pioniers zijn van de fysieke vernieuwing en dat ‘veroveren’ een typisch hormonaal driftverschil is met het andere geslacht.

“De zwangerschap en het moederschap is mannen niet toebedeeld.”

Ik ben allesbehalve een expert, maar ik zie iedere dag de hospitality kracht van vrouwen. De gastvrijheidsbranche en zeker de zorg draait op vrouwen. Het zorg-DNA is sterk vertegenwoordigd en geeft de gastvrijheidsbranche vleugels. Het is bijzonder om iedere dag te zien hoe de vrouwen binnen ons bedrijf de #warmtemakers zijn van onze hartverwarmende bedrijfscultuur Kindest Regardz. We geloven als bedrijf in de verbindende kracht van aardigheid, maar begrijpen heel goed dat aardigheid niet vanzelf komt. Onze Kindest Regardz Cultuurraad (zie foto) is een vrouwenraad die iedere dag waakt over de warmte van het bedrijf. Waarom? We geloven dat warmte verbindt en kou niet. Echter, bedrijfswarmte komt niet vanzelf. Aandacht geven aan belangrijke, persoonlijke momenten van medewerkers zorgt voor bedrijfsrituelen met warmte-kracht. Cultuur is eigenlijk een ingewikkeld woord voor sfeer. De warme sfeer in ons bedrijf hebben we in hoge mate te danken aan onze vrouwenkracht. Het mag vandaag gezegd worden.

Wil je meer informatie? Dat kan via  mijn Instagram of LinkedIn. Of heb je interesse in een keynote? Neem dan de 1e stap en klik hier.