Op 1 december 2017 kon ik het niet meer tegenhouden: de inspiratie voor een nieuw boek was compleet. Ik belde mijn vriend en hoofdredacteur Cees Stolk en vroeg hem of hij er ook weer zin in had. Zonder Cees krijg ik het nooit voor elkaar. Als auteur ben ik geen solo-schrijver. Ik ben meer een slechte zanger die een geweldige band nodig heeft om mijn boodschap over de bühne te krijgen. “Ja, tuurlijk heb ik er weer zin an”, zei Cees. Gelukkig, ik kon los. De inspiratie om de opvolger te schrijven van Gastgevers in Geluk heeft niet lang op zich laten wachten. Een jaar na de lancering van Gastgevers in Geluk -The Magic Hotel- begon ik in Loosdrecht aan de plassen met de eerste woorden van ‘De Confetti Company’.  Heel toevallig was het de verjaardag van onze jongste zoon Jerry en heel toevallig was het nieuwe boek klaar op 2 oktober 2018, de verjaardag van onze oudste zoon Ralph. Gelukkig bestaat toeval niet, maar dat maakt het niet altijd verklaarbaar.

”De inspiratie om de opvolger te schrijven van Gastgevers in Geluk heeft niet lang op zich laten wachten.”

De opvolger van het gastvrijheidsboek ‘Gastgevers in Geluk’ zou nog steeds gaan over gastvrijheid. Het grote onderwerp gastvrijheid en onze missie om Nederland Gastvrij te maken ga ik niet snel achter me laten. Dagelijks raak ik steeds meer geïnspireerd en gemotiveerd om gastvrijheid te prediken in deze digitale en afgekoelde samenleving waarin we niet meer weten wie onze buren zijn. Tegelijk zie ik de worsteling van Generatie Z om van duizenden digitale contacten, echte warme fysieke verbindingen te maken. Soms lijkt het erop dat YouTube, Playstation, Netflix en Snapchat het nieuwe (online) samenlevingsmodel zijn geworden.

”Het grote onderwerp gastvrijheid en onze missie om Nederland Gastvrij te maken ga ik niet snel achter me laten.”

Het nieuwe boek gaat over de gastvrijheidsmakers. Ik noem ze in het boek de WarmteMakers van bedrijven, organisaties, instellingen, overheden en feitelijk de samenleving. Wie zijn dan die gastvrijheidsmakers? In ons bedrijf Regardz Hospitality Group zijn dat alle medewerkers. Het zijn onze ‘eregasten’ en we onthalen ze bij indiensttreding met confetti. We zullen nooit vergeten hoe belangrijk onze medewerkers zijn. De titel van het boek is daarmee verklaard. Onze visie is dat onze medewerkers een veilige, plezierige, motiverende en inspirerende weeksfeer verdienen. Als wij al bevoorrecht zijn met hun betrokkenheid, inzet en oprechtheid dan verdienen ze onze oprechte aandacht, altijd. Bedrijfswarmte en integriteit zijn de nieuwe kernwaarden voor de nieuwe kernfusie tussen ‘performance’ en ‘pleasure’.

”We worden blij van andere mensen blij maken en geloven dat die gastvrijheid nooit vanzelf komt.”

Onze WarmteMakers zorgen voor een warme bedrijfscultuur omdat alleen warmte verbindt, kou niet. Het enige nadeel is dat warmte nooit vanzelf komt, kou wel. Kou ligt altijd op de loer, zeker in een competitieve collega-omgeving als een bedrijfsomgeving. Ons cultuurprogramma Kindest Regardz heeft als missie om het aardigste bedrijf van Nederland te worden, zijn en blijven. We worden blij van andere mensen blij maken en geloven dat die gastvrijheid nooit vanzelf komt. In De Confetti Company verhaal ik over mijn Vlaamse jeugd waar cultuur niet echt hartverwarmend werkte en veel meer het collectief in het gareel hield dan het individueel geluk centraal stelde. In deze hypergepersonaliseerde samenleving draait het nieuwe werkgeluk om het geluk van ieder individu en is ‘grip’ vervangen door ‘purpose’. Zingeving is een oneindige inspiratiebron die geen grip nodig heeft, maar wel warme cultuurmakers. In deze coole tijden zijn warme bestuurders, leiders en managers gevraagd! Who’s hot? Lees er alles over in ‘De Confetti Company, Warme Cultuurmakers in Coole Tijden’!

Wil je meer informatie? Dat kan via  mijn Instagram of LinkedIn. Of heb je interesse in een keynote? Neem dan de 1e stap en klik hier.