Wat maakt nu precies iemand een echte hospitality professional? Het is een erg relevante vraag in de permanente zoektocht naar nieuwe collega’s voor de hospitality bedrijven van Regardz. Uiteraard zijn we allemaal en altijd het meest geïnteresseerd in de technische en vakkundige kwaliteiten van professionele medewerkers in onze branche. Toch is er een X-factor die overheersend is bij de echte, oprechte en authentieke hospitality professional. Die X-factor is empathie! Het empathisch vermogen van een service-medewerker, manager of directie bepaalt het succes van de gastvrijheid.

“Die X-factor is empathie!”

De onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke empathie zorgen ervoor dat iemand altijd eerst oog, contact en zicht heeft voor de ander. Zonder religieus, spiritueel of controversieel te willen zijn, maar empathie is pure menselijkheid. Het ontstijgt de primaire zorg voor onszelf en maakt ons zorgzaam voor de ander. Bij Regardz noemen we dit empathisch vermogen: Bereikrijk. Het omschrijft het vermogen om een groot en rijk bereik te hebben voor anderen eerst. Het geeft een extra lading aan het gedrag waarbij een gastgever altijd opzoek is naar het eerste contact met een gast.

“Bij Regardz noemen we dit empathisch vermogen: Bereikrijk.”

Het eerste initiatief, het eerste oogcontact, de eerste begroeting en het eerste geruststellende non-verbale knikje geven de gast een veilig en warm welkom. Een hartverwarmend welkom vraagt om bereikrijke mensen. Het zijn mensen die voortdurende scannen of ze iemand kunnen helpen. De pro-activiteit maakt het empathisch. De gastgever wordt altijd beloond voor het empathische gedrag, tenslotte is er de wet van Karma. Wie geeft, die krijgt. Gelukkig werkt het zo. Hemels.

Wil je meer informatie? Dat kan via  mijn Instagram of LinkedIn. Of heb je interesse in een keynote? Neem dan de 1e stap en klik hier.