Afgelopen vrijdag had ik het genoegen om samen met mijn vrouw en goede vrienden te gaan eten in het nieuwste restaurant van Hilversum: Meddens. De voormalige modezaak Meddens was (evenals zovele winkels) er eerder mee gestopt. Het winkelconcept was niet meer van deze tijd, maar de locatie en het pand zijn top. Het bijzondere hoekpand met drie niveaus is omgetoverd tot een hip en eigentijds restaurant. Meddens noemt zich een all-day horecabedrijf waar je voor koffie, lunch en diner eigenlijk altijd terecht kunt. Het restaurant serveert 70% vis, maakt alles vers en ziet er ongekend sfeervol uit. Een indrukwekkende centrale bar zorgt voor een stevige eerste indruk. Meddens was de eerste dagen na de opening meteen volgeboekt. Het restaurant scoort bij een brede doelgroep en het nieuwe, verwarmde buitenterras maakt het een gastvrije ‘hotspot’.

“Het bijzondere hoekpand met drie niveaus is omgetoverd tot een hip en eigentijds restaurant”

Ik bewonder de Meddens ondernemer Marco van Velthooven die reeds vijf horecazaken in Hilversum op zijn naam heeft staan. Hij heeft het weer voor elkaar gekregen in dit verkeersgekke Hilversum. Hij werd verliefd op het pand en vooral de fraaie wenteltrap die alle etages met elkaar verbindt: geen kleine uitdaging voor het service-personeel die dagelijks een kleine marathon gaan lopen. Het zijn deze ondernemers die Hilversum in de afgelopen jaren nieuw leven hebben ingeblazen en die op alle dagen in de week, van ’s ochtends tot ‘s nachts en op zon -en feestdagen klaarstaan om de gasten te verwelkomen en te verwennen. Diep respect gaat uit naar de visie, het lef, het ondernemerschap en het gastgeverschap van deze Marco’s die Hilversum extra hospitality-beleving geven. Hilversum lijkt op de goede weg om van haar voormalige kleurloze centrum een bruisende “Hospitality City” te maken.

“Hij werd verliefd op het pand en vooral de fraaie wenteltrap die alle etages met elkaar verbindt”

Het wegtrekken van alle media-bedrijvigheid naar het Media Park heeft het centrum geen goed gedaan. In sneltreinvaart komt Hilversum opnieuw tot leven. De komst van een gezellig Filmtheater, de nieuwe hypermoderne Vue bioscoop, de grote verbouwing van Hilvertshof (inclusief de komst van Primark), de metamorfose van het marktplein met aansluitend Wine Bar Vida en op de markt een nieuwe Foodhall Mout hebben Hilversum doen ontwaken. Mout ontstond na de vondst van een authentieke gevel (van een voormalige autogarage uit 1900) bij de sloop van de oude bioscoop. Intussen maakt Mout furore als hippe Foodhall met zeven wereldkeukens en een inpandige bierbrouwerij. Ook hier is de sfeer hoogst gemoedelijk en komen de Hilversummers tot rust na een vermoeiende werkdag. Hospitality lijkt mensen in Hilversum weer dichter bij elkaar te brengen en winkelen kan sinds kort ook op zondag. Of alle winkels het gaan overleven blijft de grote vraag. Misschien is het centrum straks minder een winkelstraat en meer een ontmoetingsplek. Dat zou niet verkeerd zijn, want winkels sluiten als iedereen tijd heeft om de stad in te gaan. Horecabedrijven openen hun deuren zodra de winkeliers om 18.00 uur hun kassa afsluiten. Het nieuwe “Hilversum by Night” is een heerlijke stap naar een nieuwe hospitality beleving in t’ Gooi: Hilversum Hospitality City?

Wil je meer informatie? Dat kan via  mijn Instagram of LinkedIn. Of heb je interesse in een keynote? Neem dan de 1e stap en klik hier.