Zorg & Gastvrijheid kunnen niet zonder elkaar

Care Hospitality

Care Hospitality

 • Helder inzicht

 • Zeer praktisch

 • Boordevol inspiratie

Zorg & Gastvrijheid kunnen niet zonder elkaar

Het was een hele eer om een aantal jaren geleden de ‘Dag van de Gastvrijheid in Zorg’ te openen in het Beatrix Theater. Het werd een persoonlijke ode aan de zorg en zat boordevol bewondering, respect en waardering. Een diepe buiging voor de mensen in de zorg. Mijn ervaringen met de zorg zijn geweldig, maar er is zeker ruimte voor gastvrijheid.

Luc van Bussel - Care Hospitality -Close up of a doctor using a stethoscope to check up on his patient

Care Hospitality & het thuisgevoel in tijden van zorg

Zorgcentra, ziekenhuizen en medische centra zijn niet direct omgevingen waar je graag bent en verblijft, integendeel. De drempel is hoog en het niet-thuisgevoel ook. Daarom kan gastvrijheid in de zorg een heel belangrijke aanvulling zijn op medische kant van het korte of lange verblijf. Stel je voor: je voelt je meteen op je gemak bij binnenkomst? Hoe maak je dat gemak?

Gastvrijheid is de moeder van alle zorg

Als mensen zich thuisvoelen in de zorg, gaat iedereen zich sneller beter voelen. Dat lijkt me een mooie gedachte. De positieve energie van het thuisgevoel helpt ongetwijfeld bij een voorspoedig herstel. Gastvrijheid is een mensen-mensen-kunst: een gave om andere mensen snel een thuisgevoel te geven. Hoe doe je dat en hoe doe je dat met het hele zorgteam? Laat je inspireren door een gastvrijheidsvisie, missie en model dat inspireert. Hierdoor wordt het oneindig deelbaar en aanstekelijk.

Luc van Bussel - Care Hospitality -Achteraanzicht van verpleegkundige verzorger ondersteuning wandelen met oudere vrouw buiten

Wat kan je met ons organiseren?

Keynote

In een keynote van 40 minuten worden de deelnemers meegenomen in de wereld van gastvrijheid.

Wat is gastvrijheid? Waarom maakt gastvrijheid het verschil in een digitale samenleving? In zeven stappen naar Hartverwarmende Hospitality is de kern van de keynote. Deze unieke, inspirerende gastvrijheidsformule laat de deelnemers zien dat gastvrijheid altijd door drie ‘warmtezones’ gaat en dat telkens met een actie en reactie. Het maken van een oprecht thuisgevoel voor gasten, klanten, opdrachtgevers, cliënten, patiënten en andere relaties is de output voor alle deelnemers.

Masterclass

In een masterclass van 90 minuten krijgt de keynote nog meer beleving en interactie met het publiek.

In de masterclass worden de deelnemers meegenomen naar het hoogstpersoonlijke gastvrijheidsverhaal van Luc van Bussel in Hotel Germaine. Het thuisgevoel staat centraal. Hoe maak je dat? De gastvrijheidsformule in zeven stappen en de drie ‘warmtezones’ vormen ook hier de kern van de masterclass.

Theatershow

In een theatershow ‘HOME’ van 120 minuten krijgt het publiek een inspirerende en animerende versie van de masterclass.

De theatershow laat het publiek horen, zien en voelen wat de kracht van ‘thuis’ is in een digitale samenleving. De softskills van het thuisgevoel laten bedrijven, organisaties, instellingen en overheden zien dat échte verbindingen niet digitaal zijn, maar mensentaal. Het is hartwerken, maar kent geen kwaad. Het is een gastvrijheidsbeleving met hoge momentkracht voor alle deelnemers.

Wil je mij direct boeken?

Stuur jouw verzoek middels onderstaand formulier in en wij nemen dan contact met je op om het te organiseren.

  Vragen?

  Heeft u vragen over de beschikbaarheid of over organisatorische zaken? Neem dan contact op met:

  Ina van Tolij
  Event- en Hospitality Manager
  Ina@LucvanBussel.com
  +31(0)6 – 25 42 88 55

  Foto Ina van Tolij met open armen om mensen hartelijk welkom te heten voor contact of informatie of boeken Luc van Bussel
  Luc van Bussel met wit shirt en grijze broek met handen in de zakken, schuin kijkend en lachend

  Ik kom je graag inspireren.
  At your service.

  Laat jij je inspireren hoe je met Hartverwarmende Hospitality en warme verbindingen mensen zich snel thuis laat voelen in een voor hen nieuwe omgeving?