Lees hier de recensies 

Christian Redelé_HeadFirst

Christian Rendelé
Account Director | Staffing Management Services | MSP Solutions | HeadFirst Group

Luc dank voor een sprankelende en sprekende presentatie eerder deze week bij HeadFirst!
13 juni 2024

Bart van der Geest_HeadFirst

Bart van der Geest
Head of Marketing & Communication | HeadFirst Group

Bedankt voor je presentatie vol enthousiasme! 😃Je verhaal paste perfect in de rest van de dag. De feedback uit de zaal was bijzonder goed.
PS. De ballon in goede orde ontvangen 🙏😉
11 juni 2024

Frank Louwers

Frank Louwer
Co-owner | DialoogHuys

Gastvrijheid, er toe doen… hoe fijn is dat! Luc heeft hierover inzichten die je niet mag missen! Dank voor je gave verhaal Luc van Bussel! Tot snel!
2 juni 2024

Koen Rakers

Koen Rakers
EMEA Marketing Director | Freshwork

Luc van Bussel top verhaal, inspirerend voor alle aanwezigen. Hoop dat je verlangt naar een weerzien!
2 juni 2024

Recensie Luc van Bussel Keynote door Madelon Severeyns zittend met handen in elkaar achter tafel. Lacht naar camera.

Madelon Severeyns
Teamleader Flexpool Verpleegcentrum | Zuyderland Medisch Centrum

In het kader van persoonsgerichte zorg binnen ons Zuyderland ziekenhuis heeft Luc een sessie over (7 stappen in echte) gastvrijheid gegeven. Inspirerend, persoonlijk en oprecht, sprekend vanuit een bulk aan (gastvrije) ervaringen die hij graag deelt.

Het heeft mij in ieder geval opnieuw doen nadenken over het gezien, gewaardeerd en bijzonder (laten) voelen (uiteraard met een verrassingseffect en vleugje confetti.
13 juni 2023

recensie Lotte van Polen

Lotte van Polen
Eigenaar  | Guests and Grapes

Hospitality in een digitale wereld
Beste Luc,
Vanmiddag mocht ik zorgen voor een groep mensen van AFAS in de wijngaard Aan de Brede Beek in Nijkerk. U gaf daar een presentatie/inkijk in de wereld van Hospitality. Mijns inziens het mooiste vak wat er bestaat, dat terzijde.
Mijn dag zat erop, maar ik wilde graag horen wat u te zeggen had. Blij dat ik gebleven ben! Herkenbaar & verfrissend. Als iedereen nu eens gebruik maakt van de handvaten die u aanreikt dan voelen we ons als gast/klant overal welkom. Mooi vak heeft u en mooi hoe u dit doet. Mag gezegd worden.
Fijne avond.
23 januari 2023

recensie Marion van Happen

Marion van Happen
CEO | HeadFirst Group

Warme cultuurmaker in coole tijden

Luc was te gast bij een strategie off-site van onze organisatie HeadFirst Group. We vroegen hem naar zijn growth mindset, hoe hij zijn organisatie exponentieel liet groeien en wat hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Groots denken in acties en gebaren in breedste zin was zijn devies. Hieronder valt ook het groots onthalen van nieuwe medewerkers met een fanfare bij het station. Bottom line gaat het om aandacht en professionele gezelligheid: In zijn woorden bedrijfswarmte. We besloten tot een Chief Happiness en deze cultuurvisie over goed werkgeverschap te omarmen.
16 september 2022

recensie Sebastiaan Konijnenbelt

Sebastiaan Konijnenbelt
Eigenaar & Trainer van Welbevinden & Werkgeluk | Freelance ICM Trainingen & Opleidingen

Ik had Luc uitgenodigd als gastspreker tijdens onze Werkgelukdeskundige Opleiding. Gaaf om de bevlogenheid, enthousiasme en inspiratie te zien en horen in zijn verhaal. Een man met een visie.

Ik kan Luc dan ook van harte aanbevelen als spreker. Iemand die out of the box denkt en met aansprekende praktijkvoorbeelden je weet te inspireren.
14 juni 2022

recensie Luc van Bussel keynote van Imre Bunnik

Imre Bunnik
Psychosociaal Therapeut | Transpersoonlijk Counselor Vitae Counseling | Teamleider Beweging 3.0

2 trainingen over gastvrijheid in de zorg, verzorgd door Luc, Saviëlle Roemeling en Ingrid van der Wal , heb ik mogen beleven in het Berghotel en in het Eenhoorn Meeting Center. Heel mooi om te leren hoe kennis uit de hotelbranche over hospitality vormgegeven kan worden in de zorgwereld volgens een beproefde methode. Luc weet zijn gasten te raken en te inspireren met mooie, zelf gecreëerde woorden maar vooral door zelf gastvrijheid uit te stralen in hoe hij met mensen omgaat. Mooi om te zien dat je door jezelf te zijn, het verschil kan maken voor een ander. Gastvrijheid is een keuze. Gastvrijheid betekent ik ben er voor je!
12 april 2022

Recensie Luc van Bussel keynote van Jaco Hendriksen

Jacco Hendriksen
Accountmanager | Main Energie

Hallo Luc, nogmaals dank voor je leuke, positieve en inspirerende presentatie over gastvrijheid tijdens de bijeenkomst van Business Netwerk Betuwe. Als ik vooraan had gezeten, had je zeker een knuffel gekregen 😊
17 februari 2022

Recensie Luc van Bussel van Annet Zoer

Annet Zoer
Winstadviseur & Financieel Coach  – Eigenaar | Annet Zoer

Beste Luc, dinsdag 25 januari was je spreker bij StoryBrand. Ik was één van de deelnemers. Bedankt voor je inspirerende presentatie over gastvrijheid. Stof tot nadenken.
28 januari 2022

Recensie Hilke Spruijt

Hilke Spruijt
Marketeer | Contentspecialist | Webdesign – Eigenaar | Fier Marketing

Hoi Luc, ik wil je bedanken voor jouw inspirerende verhaal over hospitality gisteren tijdens de StoryBrand workshop. Ik durf te zeggen dat ik (best) gastvrij ben, maar je gaf me belangrijke nieuwe inzichten. Ik kijk ernaar uit om je boek te lezen.
26 januari 2022

Gert Breman
Ondernemer – Gids – Eigenaar | GertBreman.nl

Goedemorgen Luc, wat gaaf wat je gisteren deelde bij de StoryBrand workshop. Echt top!
26 januari 2022

Jellie van der Veen-Banga
Owner | CeskySight

Hallo Luc, nog bedankt voor je leuke verhaal gisteren. Voor mijn bedrijf (verhuren van vakantiehuizen) is dat heel waardevol. De ervaring heeft al geleerd, dat dit van wezenlijk belang is. Plus dat ik er zelf zo gelukkig van word. Ik ben heel benieuwd naar je boek.
26 januari 2022

Sabine Vedder-Avendonk
Virtuele assistent | VAtotZ

Hallo Luc, bedankt voor de presentatie gisteren. Het laat me nadenken over hoe ik klanten kan verrassen en iets extra’s kan doen.
26 januari 2022

Recensie Luc van Bussel Keynote van Annemarie Lammers -Stigterman

Annemarie Lammers-Stigterman
Eigenaar | Kantoor Mr. Lammers-Sigterman

Beste heer Van Bussel, beste Luc, met groot genoegen heb ik vanmiddag uw bijdrage aan de StoryBrand workshop gehoord en gezien, inspirerend, verrassend, echt mooi!
25 januari 2022

Recensie Stephan Spies

Stephan Spies

Eigenaar Spies Creations & SENSE4 | Partner Solkie BV | Partner Tiding

Hoi Luc, wat een heerlijke inspiratie vanmiddag bij Storybrand in de livecast. Ik heb ervan genoten en ben blij met onze verbinding en ben benieuwd wat de toekomst nog voor ons in petto heeft. Dank je wel.
25 januari 2022

Recensie Caroline van Leuven

Caroline Leuven
Directeur | Indivisible

Beste Luc, wat een geweldig verhaal heb je vanmiddag bij Storybrand!
25 januari 2022

Linda Graanoogst
Publiciteitscoach, Trainer & Oprichter | Met Gemak In Het Nieuws

Dát is nog eens een ‘binnenvoelbaar’, ‘verrastvast’ en ‘verwenzaam’ entree, Luc van Bussel! Ik heb meteen:
1. Een enorme glimlach op mijn gezicht!
2. Gegrinnik om de confetti 🎉
3. Een onbedwingbare nieuwsgierigheid om jouw boek te lezen!

Wát passend en helemaal jij! 🎉😃👍🏽
#GastgeversinGeluk
#Boek
In zeven stappen naar hartverwarmende hospitality.
25 oktober 2021

Alex Ermers
Algemeen Directeur / Co Owner | Brouwer & Partners

Was zeer inspirerend en ‘hartverwarmend’. Kijkend naar de commerciële organisaties in Nederland is er nog heel veel te doen op jouw terrein. Teveel bedrijven zijn te organisatiegericht in plaats van klantgericht.
29 september 2021

Daan Schmidt
Mede eigenaar | StoryBrand Nederland / Co Owner | Schmidt Communicatie

Super gaaf dat je kwam spreken Luc van Bussel! Ik heb alleen maar positieve en lovende reacties gehoord. Je boodschap kwam aan!
29 september 2021

Paul van Beek
Business Development Manager | Securitas Technology

Samen met Luc heb ik op de Dag van de Hospitality in Zwolle als gastspreker mogen optreden. De gastvrijheid stroomt door zijn aderen en brengt deze passie over aan ieder die daarin geïnteresseerd is. Niet alleen is hij prettig om naar te luisteren, maar zeker ook een inspiratiebron. Luc ga zo door en nogmaals bedankt dat we dit samen mochten doen.
16 juni 2021

Carina Wakka
HR adviseur | recruitment | vitaliteit | coach gemeente Noordwijk

Bij de opleiding werkgelukdeskundige van het ICM kwam Luc spreken over gastvrijheid, over thuis, over generatie Z en over warmte. Mooi en inspirerend verhaal. Voor mij ook goed te vertalen naar onze mededenkers 😊. Mooie vragen ook: wil je het aardigste bedrijf zijn? Ben jij zelf dan wel aardig? en heb je een visie die 50 jaar meekan of richt je je op tijdelijkheid? Wat doe jij om je collega’s welkom te heten? en wat doet je receptioniste?
7 oktober 2020

Marielle Sijgers
Co-founder | Seats2meet.com

Ik heb met heel veel plezier geluisterd naar het bevlogen verhaal van Luc van Bussel over de essentie van gastvrijheid. Hij vertelde in de Hospitality Tour van Onemeeting.com een, voor mij heel herkenbaar, verhaal over de succesformule van gastvrijheid en hoe je hiermee in 7 stappen toewerkt naar een zeer warme verbinding met medewerkers, gasten en andere relaties in je netwerk. Dit op een manier dat iedereen zich echt welkom en ‘thuisvoelt’. Dank voor jouw inspirerende verhaal Luc!!
28 september 2020

Marja Jochemus
Eigenaar |Ma-Dome Exclusive Home Rental

Maandag 28 september 2020 hebben wij een zeer prettige middag mogen beleven met de Hospitality Tour en Luc van Bussel als spreker in La Vie te Utrecht.
Luc van Bussel nam ons mee in zijn visie over gastvrijheid in het nieuwe normaal en in de huidige digitale samenleving. Vooral de zeven stappen naar gastvrijheid worden door hem heel persoonlijk, met humor en zeer inspirerend gebracht.
Mede dankzij het gehele team hebben wij een heerlijke middag gehad en gingen huiswaarts met een goed gevulde goodiebag!
Graag tot een volgende keer!.

Stefanie Meenink
Manager Consultancy & Leadmanagement | Digital Car Dealer Workshop

Dank je wel voor je inspirerende sessie gisteren. Het gastvrijheidsvirus is weer aangewakkerd 😊. Een aantal zaken kan ik echt van toepassing brengen in onze coachingsessies. Dank daarvoor! Fijn weekend gewenst. Hartelijke groet Stefanie.

Arnhem, 18 september 2020.

Renate Ravestein
docent en ontwikkelaar hospitality | Graafschap College

Vandaag 17 september 2020 heb ik het Hospitality Event 2020 bezocht in Arnhem bij The Green Meeting Center. Spreker Luc van Bussel nam ons mee in zijn visie over hartverwarmende gastvrijheid in een digitale samenleving. Ik kan je zeggen, het was een feestje! En eigenlijk dubbel feest. Luc en de medewerkers van The Green Meeting Center hadden een verrassing voor mij omdat ik jarig was. Luc van Bussel, Saviëlle Roemeling en medewerkers van ‘The Green’ ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid die vanaf begin tot eind voelbaar was.

Gisèle Rebel
Owner | Foodie Content Factory

“Gisèle je moet deze man horen spreken”
Zo lokt Debbie mij in een razend drukke week mee naar De Eenhoorn in Amersfoort. Voor een lezing over gastvrijheid in het digitale tijdperk. Dat intrigeert mij want ik leer horeca-ondernemers hun gastvrijheid ook uit te stralen via social media. Vanaf moment 1 ben ik aangenaam verrast door het team van de Eenhoorn. Ze laten mij op 1,5 meter voelen dat ik gezien word, welkom ben. En kritisch als ik ben, zie ik dit ook terug als ze niet met een gast in gesprek zijn. Die gastvrije en open benadering zit letterlijk in het DNA van het team. Dan neemt Luc van Bussel het woord. Nu ben ik fan van storytelling en Luc zou ook zonder powerpoint de aandacht 100% weten vast te houden. Hij legt de succesformule uit. Die mensen in 7 stappen laat ervaren wat gastvrijheid is. Zodat ze verlangen om terug te gaan naar dat hotel, dat bedrijf, die medewerker, dat team omdat het er zo fijn is. Een plek waar je thuis bent weg van thuis. Waarmee zijn bedrijf werd verkozen tot het aardigste bedrijf van Nederland. Wat steekwoorden …
– inhoudelijk spot on
– opgedeeld in 7 eenvoudige stappen
– met humor
– met bewijs waardoor je direct voelt het effect is van deze formule
– toepasbaar in iedere organisatie of thuis
We sluiten af met een rondleiding door de nieuwe faciliteiten van De Eenhoorn. Als ondernemer heb ik respect voor de investeringen die dit bedrijf doet om trainingen en events op 1,5 meter veilig mogelijk te maken. Met de nieuwste videotechnieken geef je hier de trainingen en events aan online en offline gasten. Luc, dank voor de geweldige presentatie en de goodiebag. Jouw boek is inmiddels uit 😊.

Amersfoort, 9 september 2020

Suzanne Dieterman – de Bruin
Sales & Marketing |Best Western Plus Hotel Groningen Plaza | Best Western Plus Hotel Groningen Centre

Tijdens de Hospitality Tour gaf Luc zijn nuchtere en realistische kijk op het belang van gastvrijheid. Ik vond het inspirerend om naar te luisteren én fijn om zijn positieve vibe op te pakken. Een aanrader voor ‘iedereen’ die open staat voor…. gastvrijheid!

Zwolle, 8 september 2020

Odet Vermeijlen
Directeur Behandelcentrum | Catharina Ziekenhuis

“Ik heb met veel plezier geluisterd naar de slotpresentatie van Luc tijdens het strategieplatform Healthcare in Zwolle op 29 maart 2019 en ben hierdoor met veel energie naar huis gegaan. Luc is een enorme inspiratiebron, hij liet onder andere zien hoe mooi het is om met kleine dingen, gebaren, woorden, attenties, een groot verschil te kunnen maken in het contact, de omgang en de binding met (nieuwe) collega´s, in een tijd waarin we binnen de zorgbranche allemaal een personeelstekort hebben. Luc presenteerde op een pakkende, prikkelende, herkenbare manier, met humor waarbij hij ook een beetje zelfspot en niet schuwde. Het smaakt naar meer, dus daar ga ik zeker naar op zoek!”

Anne Marie Eleveld
UWV Werkbedrijf

”Luc heeft ons en onze relaties (werkgevers in Oost Nederland) tijdens de UWV inspiratiedag meegenomen in de betekenis van hospitality. Meer dan alleen vriendelijk zijn voor je klant, maar juist ook het belang van het bewustzijn van de cultuur van je eigen organisatie, waarbinnen iedere medewerker vanuit intrinsieke motivatie meedenkt en -werkt versterken. Door als organisatie een ‘warme’ cultuur te onthouden of ontwikkelen waarin je je medewerkers betrekt, waarin service hoog in het vaandel staat, je klanten echt te zien, een sterke combinatie te vinden van digitaal en persoonlijk. Het was een genoegen om met Luc samen voor te bereiden, samen te zoeken wat de beste insteek zou kunnen zijn om onze klant-werkgevers te inspireren. Het is hem gelukt om onze relaties (werkgevers in diverse sectoren) te laten zien hoe je dat bewust, en volgens z’n stappenmodel, in zou kunnen voeren. Dat digitalisering niet te stoppen is (en te waarderen) maar dat je daarnaast heel bewust moet zijn van de service in de menselijke maat die er naast hoort blijven te staan. En die niet uit het oog verliest. Na afloop van onze inspiratiedag hoorden we veel positieve reacties op zijn presentatie, ook zijn boek dat we onze klanten verstrekten, vond gretig aftrek! We gaan elkaar zeker weer opzoeken om te zien waar we nog meer vonkjes op relatie en service kunnen veroorzaken!”

Enrique Figee
Owner | FoodReflection

”Tijdens onze Food Inspiration Days vertelde Luc op een inspirerende wijze over het belang van AANDACHT in deze tijden van digitalisering en de daarmee gepaard gaande sociale verarming. De opgroeiende tieners van nu moeten straks de hospitality business gaan dragen. Dat valt niet mee als je daar tijdens je opvoeding thuis resp. op school weinig van hebt meegekregen. Daarom ontwikkelde Luc een heuse formule voor service. Het is zodoende in een aanpak gegoten die kan worden gedeeld en gemonitord. Op die wijze is het niet alleen gedefinieerd, maar ontstaat er ook weer begrip voor het belang van service én waardering voor het vakgebied van hospitality. Dat Luc ook zelfstandig ondernemer is als medeaandeelhouder in het bedrijf Regardz maakt het verhaal bovendien erg geloofwaardig!”

Graziella Wijenbergh
Director Network Intelligence & Communications | KPN

”Een kritisch publiek, de allerlaatste sessie van drie cursusdagen en dat ook nog op zaterdagmiddag; dit waren de uitdagingen waar Luc voor stond. En toch kwam in die laatste paar uurtjes van onze KPN NBA Mastercourse een ongekende energie vrij en een heleboel endorfine. Luc is een spreker als geen ander. Door zijn appearance en zachte accent, maar vooral ook door de manier waarop hij zijn publiek weet te raken. Een opleiding of community bijeenkomst kun je niet beter afsluiten dan met verbinder Luc, zeker niet als je core business verbinden is.”

Marc Bijl
Rei-Lux Benelux B.V.

”Wij hebben met de management teams van Normec Group mogen genieten van een leuke, maar bovenal inspirerende lezing van Luc over hospitality en service. Met mooie voorbeelden uit de praktijk en zijn eigen organisatie biedt Luc een frisse kijk op hoe je je klanten en prospects zodanig benadert en behandelt, dat ze nooit meer bij je weg willen. ‘En passent’ leert Luc je niet alleen je klant, maar ook nog je eigen puberkind beter te begrijpen ;).
Luc heeft gastvrijheid 2.0, inclusief bijbehorende terminologie, uitgevonden en geeft je met zijn enthousiasme energie om er in je eigen organisatie mee aan de slag te willen gaan. Als bonus zijn boek ‘Gastgevers in geluk’ ontvangen. Ervaar de kracht van een fysieke ontmoeting met Luc. Een aanrader.”