Cover Boek 'De Confetti Company' van Luc van Bussel

DE CONFETTI COMPANY

4e boek (2019) ‘De Confetti Company’ is een cultuurroman. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Hij neemt je mee op zijn warmtemissie waar  medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Aandacht! Generatie Z -de slimste generatie ooit-  vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over goed werkgeverschap. Het boek biedt een verfrissende kijk op essentiële en vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders.

Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties en sprak met de cultuurleiders van AFAS, a.s.r., Airbnb, citizenM, Gemeente Amsterdam, Hutten, Jumbo, Mise en Place, Missing Chapter Foundation, Swinkels Family Brewers en Tony’s Chocolonely. Het werden unieke diepte-interviews over de kracht van eigentijdse bedrijfsculturen. Gerard van Vliet, directeur van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, sluit het boek af met zijn visie op cultuur in de boardroom van morgen.

GASTGEVERS IN GELUK

3e boek (2018) ‘Gastgevers in Geluk’ is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Het resultaat zijn teruglustige gasten: gasten die niet meer naar huis willen. Luc van Bussel geeft service een nieuwe, diepere betekenis en introduceert nieuwe begrippen als bereikrijk, binnenvoelbaar, luistergevig, oplosselijk, verrasvast, verwenzaam en teruglustig.

Het boek is het beste bewijs dat mensen niet zonder elkaar kunnen en dat persoonlijke ontmoetingen de echte verbinding vormen in een digitale samenleving.

Gastgevers in Geluk is een ode aan de mensen in de dienstverlening en een handleiding voor managers op zoek naar teruglustige gasten of klanten. In het boek delen negenentwintig markante gastschrijvers hun visie over gastvrijheid. Ze maken het boek compleet en geven de lezer een brede blik in de wereld van hospitality

Cover boek 'Gastgevers in Geluk' van Luc van Bussel
Cover boek 'Alles Kan Beter' van Luc van Bussel

ALLES KAN BETER

2e boek (2013) ‘Alles Kan Beter’ allereerste management-roman. Waarom aardig-zijn meer zakelijk succes brengt. Waarom Hollanders wereldwijd het makkelijkst zaken doen. Waarom ERIKA je bedrijf beter maakt. Zomaar een greep uit ‘Alles Kan Beter’, het boek van Luc van Bussel. Een heuse management-roman, want Van Bussel doorspekt zijn lessen met vermakelijke èn interessante verhalen en anekdotes uit zijn eigen leven, wat ‘Alles Kan Beter’ een lezenswaardig boek maakt. Zakenlevenswijs en persoonlijk.

Luc van Bussel kijkt terug op de eerste vijftig jaar van zijn leven, waarvan dertig jaar bij bedrijven als Holiday Inn, Center Parcs en The Alwaysbemobile Company (o.a. Profile Tyrecenter). “Als Vlaming met een Nederlands paspoort kreeg ik -tussen twee banen/bedrijven- opeens de ruimte om een boek te schrijven en mijn diepste overtuigingen over duurzame groei aan het papier toe te vertrouwen,” aldus Van Bussel, winnaar van aansprekende prijzen zoals de FD Gouden Gazellen Award, de NFV Franchise Trofee en vijf keer de titel Best Managed Company.

‘Alles Kan Beter’: 230 pagina’s, tien hoofdstukken en honderd anekdotes. Het boek verklaart de wijze waarop streng visionair leiderschap gecombineerd met intense nederigheid en aardigheid altijd succes als gevolg heeft. De toekomst bestaat niet, maar is een droombeeld van leiders die mensen kunnen inspireren en motiveren om hen te helpen het droombeeld tot leven te brengen. Leven is groeien. Als iets niet groeit, gaat het dood”, aldus Luc van Bussel.