Van Ondersteuners naar Belevingsmakers

Facilitair wordt Hospitality

Facilitair wordt Hospitality

 • Helder inzicht

 • Zeer praktisch

 • Boordevol inspiratie

Gastvrijheid =
Facilitair + Inspiratie

Gastvrijheid is na de coronacrisis nooit meer vanzelfsprekend. Het zat letterlijk en figuurlijk even (heel lang) opgesloten. Wat hebben we geleerd? Een stad krijgt geen bezoekers als alleen de winkels open zijn. Pas als de horeca weer open is, gaat iedereen weer winkelen. Gastvrijheid bepaalt of mensen bereid zijn om weer samen te komen. Mensen kunnen niet zonder elkaar en zeker niet zonder verbinding. Hospitality is de verbindingsmaker en daarmee vooral de belevingsmaker. Facilitair Management maakt dienstverlening mogelijk, maar hospitality zorgt voor de beleving. Het ondersteunen van een kernproces is niet meer voldoende. Bezoekers, gasten en klanten willen zich snel thuisvoelen in een nieuwe, vreemde omgeving. Het hartelijk welkom vraagt om een inspirerende, ontspannende en vriendelijke kennismaking. Gastvrijheid brengt facilitair en inspiratie samen tot een belevingsomgeving waar bezoekers zich als een vis in het water voelen. Maar, hoe werkt gastvrijheid dan?

Facilitair wordt Hospitality
Waarmee gaat Luc je inspireren?

 • Wat is Hospitality? Wat is de oorsprong en de toekomst?

 • Waarom is Hospitality nu belangrijk?

 • Wat maakt ons gastvrij? Kun je het leren en hoe dan?

 • Wat is Hospitality en wat niet?

 • Gastvrijheid als formule om met elkaar te delen

 • De zeven stappen naar gastvrijheid die we zijn vergeten

Luc van Bussel - Facilitair wordt Hospitality - dame bij receptie kijkt je rechtaan om je te verwelkomen

Hospitality zorgt dat je
gezien wordt… en niet bekeken

Wat is hospitality dan precies? Nou, dat is de kunst om mensen zich snel thuis te laten voelen. Dat gevoel komt niet uit de lucht vallen en betekent voor iedereen iets anders. Hoe werkt het dan? Door te zien en niet alleen te kijken. Door mensen te ‘lezen’ en dat te vertalen naar acties, gedrag, houding, taal, toon en gebaar. Alles begint met zien. Wil je gezien worden als gast of bekeken worden? Ik denk dat het antwoord voor de hand ligt. Hospitality Management is de host service die verder gaat dan de reguliere dienstverlening. Service is het antwoord op de vraag. Gastvrijheid is de verrassing zonder een vraag. Dat kleeft en maakt momenten magisch.

Geïnspireerd? Ontdek de magie van hospitality in de praktijk en maak van een service dé beleving die kleeft.

Voel je vrij om dit te delen

Wat kan je met ons organiseren?

Keynote

In een keynote van 40 minuten worden de deelnemers meegenomen in de wereld van gastvrijheid.

Wat is gastvrijheid? Waarom maakt gastvrijheid het verschil in een digitale samenleving? In zeven stappen naar Hartverwarmende Hospitality is de kern van de keynote. Deze unieke, inspirerende gastvrijheidsformule laat de deelnemers zien dat gastvrijheid altijd door drie ‘warmtezones’ gaat en dat telkens met een actie en reactie. Het maken van een oprecht thuisgevoel voor gasten, klanten, opdrachtgevers, cliënten, patiënten en andere relaties is de output voor alle deelnemers.

Masterclass

In een masterclass van 90 minuten krijgt de keynote nog meer beleving en interactie met het publiek.

In de masterclass worden de deelnemers meegenomen naar het hoogstpersoonlijke gastvrijheidsverhaal van Luc van Bussel in Hotel Germaine. Het thuisgevoel staat centraal. Hoe maak je dat? De gastvrijheidsformule in zeven stappen en de drie ‘warmtezones’ vormen ook hier de kern van de masterclass.

Theatershow

In een theatershow ‘HOME’ van 120 minuten krijgt het publiek een inspirerende en animerende versie van de masterclass.

De theatershow laat het publiek horen, zien en voelen wat de kracht van ‘thuis’ is in een digitale samenleving. De softskills van het thuisgevoel laten bedrijven, organisaties, instellingen en overheden zien dat échte verbindingen niet digitaal zijn, maar mensentaal. Het is hartwerken, maar kent geen kwaad. Het is een gastvrijheidsbeleving met hoge momentkracht voor alle deelnemers.

Interesse? Ik ben al onderweg!

Meer weten? Mis het niet!  Zin in een hoogst inspirerende keynote, masterclass of theatervoorstelling? Of gewoon een goed gesprek over de gastvrijheid in de zorg of Hospitality in the Heart? Ik kom graag in contact en naar je toe. Stuur je telefoonnummer naar contact@lucvanbussel.com en je wordt z.s.m. teruggebeld. Een Whatsapp sturen naar 06-45002468 mag natuurlijk ook.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar contact@lucvanbussel.com

Recensies over mijn inspiratiesessies

”Wanneer je aan de hand van Luc mee op avontuur mag in de wereld van hospitality, begin je aan een ontdekkingsreis zonder einde. Met zijn handreikingen leer je hoe je mensen kunt blijven verrassen en waarom dat zo hard nodig is. Zijn keynote tijdens ons kennisevent ‘Waar koop ik Hospitality?’ heeft ons geïnspireerd en overtuigd dat we bij HEYDAY verrassend goed op weg zijn. En dat zelfs ik nog te verrassen ben.”

Bernke van Kreij, HEYDAY Facility Management

”Als afsluiting van het SEM6 seminar een heerlijk inspirerende afsluiter door Luc van Bussel. Prachtige parallellen vanuit hospitality naar klant en leverancier. Niet alleen begrijpt Luc wat wordt verstaan onder hospitality, maar trekt dit moeiteloos door naar de verdere individualisering van onze maatschappij. Anders gezegd; Ontvang elkaar met open armen, ben elkaars gelijke en zorg ervoor dat de tempartuur nooit onder de 29,2 graden Celsius komt. Ik verliet SEM6 met een warm gevoel en brede glimlach! Dank Luc.”

Rob Noordman, Maandag®

“Vandaag ben ik verrast door gastvrijheidsondernemer Luc van Bussel. Zijn inspirerende (en zelfs kippenvel gevende) masterclass over de echte betekenis van Hospitality en hoe je daarmee het verschil kunt maken is een bijzondere en waardevolle ervaring. Zorg dat je begrijpt hoe je anderen kunt omarmen en verwarmen. Dank daarvoor Luc!”

Marco Weijers, Huthwaite International BV

Wil je mij direct boeken?

Stuur jouw verzoek middels onderstaand formulier in en wij nemen dan contact met je op om het te organiseren.

  Vragen?

  Heeft u vragen over de beschikbaarheid of over organisatorische zaken? Neem dan contact op met:

  Ina van Tolij
  Event- en Hospitality Manager
  Ina@LucvanBussel.com
  +31(0)6 – 25 42 88 55

  Foto Ina van Tolij met open armen om mensen hartelijk welkom te heten voor contact of informatie of boeken Luc van Bussel
  Luc van Bussel met wit shirt en grijze broek met handen in de zakken, schuin kijkend en lachend

  Ik kom je graag inspireren.

  AT YOUR SERVICE!

  Laat jij je inspireren hoe je met Hartverwarmende Hospitality en warme verbindingen mensen zich snel thuis laat voelen in een voor hen nieuwe omgeving?

  Luc van Bussel
  CEO Chief Hospitality.com
  Chief Hospitality Officer