GASTVRIJHEIDSMISSIE

GASTVRIJHEIDSMISSIE

Mijn gastvrijheidsmissie

Ik ben gaan geloven dat gastvrijheid de nieuwe lijm is in de ‘disconnected’ samenleving. Samenleven is een werkwoord, maar hoe werkt dat werkwoord? We zijn te gast op deze blauwe planeet, op dit continent, in Europa, in Nederland, in onze stad of gemeente, in onze straat en in ons huis. Thuis is daar waar we ons thuisvoelen: een huis in een gastvrije omgeving. Een omgeving waar ik ik mag zijn samen met anderen die anders mogen, kunnen en zullen zijn. Mijn gastvrijheidsmissie is om te inspireren met gastvrijheid als inspiratiebron voor het Nieuwe Hospitality Leadership waar de samenleving, bedrijven en organisatie die opzoek zijn naar een duurzame samenhang met hun stakeholders.

Gastvriendelijkheid komt niet vanzelf

Het is mijn oprechte ambitie om de samenleving gastvriendelijker te maken. Gastvriendelijkheid komt niet vanzelf. Warmte komt niet vanzelf, kou wel. Als warmte niet vanzelf komt, is er werk aan de winkel. Ik zie mezelf als een ‘Warmtemaker’. Hoe zorg je voor een warme ontmoeting en een warme verbinding met de ‘onbekende’? In een digitale samenleving zijn digitale verbindingen snel, hard en koud. Daarom voel ik de nieuwe missie om de échte, fysieke en menselijke verbinding meer dan ooit (weer) op de kaart te zetten. Kindest Together is mijn missie en misschien wel mijn toekomstige foundation. Op die manier probeer ik mijn leven zinvol te maken. De zin van het leven is wat mij betreft om er ‘zin aan te geven’. Leven is geven.

Luc van Bussel - Gastvrijheidsmissie - Luc op podium in groen pak met armen gespreid met op achtergrond presentatie over bereikrijk.