Luc van Bussel op podium met lettrs HOME

ALS SPREKER

ALS SPREKER

Hoe voel je thuis? What makes you feel like home?

Het is mijn missie om mensen te inspireren over de kracht van hospitality. Gastvrijheid is de liefde voor de vreemdeling en die liefde maak ik voelbaar in mijn lezingen. Eigenlijk zijn het geen lezingen, maar belevingen. Ik neem het publiek mee in de ongekende mogelijkheden van gastvrijheid voor zowel bedrijven, organisaties, instellingen en overheden. Alles draait om mensen die elkaar altijd zullen blijven opzoeken en ontmoeten. Hoe maakt je warme ontmoetingen en verbindingen waar mensen zich meteen thuis voelen, veilig voelen en geïnspireerd voelen? Hoe doe je dat? Wat vraagt het van de ‘gastgever’? In mijn belevingen onthul ik alle geheimen over gastvrijheid en laat ik zien & voelen dat gastvrijheid van ons allemaal is, zonder uitzondering. Als alles digitaal wordt, is gastvrijheid misschien wel het nieuwe goud.

ALS SCHRIJVER

ALS SCHRIJVER

Schrijven is mijn grote passie. Iedere dag moet ik schrijven. Mijn emotie worden woorden, teksten en boeken. ‘Wie schrijft die blijft’ ben ik zelf inhoud aan het geven. Ik schrijf vooral met de hoop dat mijn kinderen het straks allemaal nog een keer gaan lezen. Zo kunnen ze hopelijk alles over hun vader meevoelen en begrijpen. Misschien maken woorden wel een eeuwige verbinding tussen de generaties. Ik ben gezegend met de inspiratie om mijn gedachten op papier te kunnen zetten en ze daarmee door te geven aan anderen. Niet iedereen zal mijn woorden begrijpen of ermee instemmen, maar het is mijn waarheid en niets anders dan mijn waarheid.

Mijn boeken. ‘De Confetti Company’ is mijn vierde boek welke in 2019 is uitgekomen. In 2018 kwam ‘Gastgevers in Geluk’ uit en in 2013 ‘Alles Kan Beter, 10 succesfactoren voor duurzame groei’. In 2008 schreef ik het boek ‘INFARCT!, de naderende stilstand van Nederland’.

Luc van Bussel als schrijver signeert zijn boek Gastgevers in Geluk

ALS INSPIRATOR

ALS INSPIRATOR

Inspiratie is wat mij betreft het delen van energie. Ik vind het bijzonder en heerlijk om geïnspireerd te worden door de positieve energie van anderen. Gastvrijheid is de inspiratie die ik graag deel. In deze digitale samenleving maakt echte verbinding het verschil. Gastvrijheid maakt warme verbindingen. Niets gaat boven het menselijk contact en de samenwerking met mensen. Als mensen samenkomen ontstaat er iets nieuws. De kunst van gastvrijheid is om van een onbekende een vriend te maken.

Bedrijven zijn organisaties met mensen. Mijn favoriete missie is om in de huid te kruipen van een organisatie en op verkenning te gaan naar nieuwe kansen vanuit bestaande bedreigingen. Mijn passie, ambitie en ervaring is om hypercreatief te zijn en iedere dag een nieuwe werkelijkheid te ontwikkelen die net iets beter is als die van gisteren. Innovatie is mijn toekomstvisie om samen met elkaar een betere samenleving te ontwikkelen. Aardigheid is mijn levenslijn en misschien wel mijn grootste strijd.

Luc van Bussel als ondernemer

ALS ONDERNEMER

ALS ONDERNEMER

Ondenemen is Bovengeven. Dat is mijn visie over ondernemerschap in drie woorden. Een ondernemer staat ten dienste van de samenleving en lost in vele gevallen een maatschappelijk probleem op of creëert een nieuwe behoefte. Niet altijd noodzakelijk, maar vaak wel wenselijk. Als ondernemer probeer ik gasten, klanten en medewerkers gelukkig te maken. Zo simpel is het eigenlijk. Als alle drie gelukkig worden van elkaar is de onderneming vrijwel altijd succesvol. Ik ben gaan geloven dat alles begint met het geluk van de eigen medewerkers. Een bedrijf is een organisatie van mensen. De mensen zijn het bedrijf en maken het merk, het imago, de producten en diensten voor de markt. Als alle mensen binnen de organisatie gaan ondernemen ontstaat er krachtig, collectief en eensgezind ondernemerschap. Het is een groot voorrecht om een stempeltje te kunnen drukken op de samenleving met de toegevoegde waarde van alle mensen en daarmee met het bedrijf.

PERSOONLIJK

PERSOONLIJK

Als Vlaming met een Nederlands paspoort ben ik geboren met het gastvrijheidsvirus van mijn moeder Germaine. Gastvrijheid was haar grote passie en de keuken haar primaire territorium. Met de paplepel heb ik (gelukkig) mogen ervaren wat het betekent om je thuis te voelen. Vele jaren later heb ik mijn ‘gastvrijheidspurpose’ ook omarmt en is gastvrijheid mijn missie geworden. Gastvrijheidsrebel of gastvrijheidsstrijder zou mijn gevoel erbij nog beter omschrijven. Strijden voor een gastvrijere samenleving klinkt vreemd wellicht, maar dat is precies wat ik voel. Vrijheid is namelijk nooit vanzelf gekomen, integendeel. Gastvrijheid komt ook nooit vanzelf. Warme verbindingen vragen om warme mensen die hart willen werken. Niet met een D maar met een T.

Tijdens mijn studie Hospitality Management aan de Erasmushogeschool in Brussel en aan de Cornell University in New York heb ik niet direct een antwoord gekregen op de vraag wat gastvrijheid nou precies is en hoe je het kunt maken. Ook niet in mijn loopbaan ben ik tegen het antwoord op die grote vraag aangelopen. Daarom ben ik zelf zoektocht naar het universele antwoord gestart en prijs ik me gelukkig dat ik een antwoord heb kunnen formuleren op de vraag: Het thuisgevoel, hoe maak je dat? Wat is hospitality en hoe doe je dat? Zowel voor bedrijven, organisaties, instellingen, overheden en gemeenschappen deel ik met veel plezier mijn visie en passie. Delen is vermenigvuldigen. Geen groter cliché, maar wel waar.

Luc van Bussel vertelt over Hotel Germaine***** achter de piano bij een Theater Show
Luc van Bussel met handen tegen elkaar

KERNWAARDEN

KERNWAARDEN

Mijn kernwaarden zijn mijn diepste overtuigingen en drijfveren. Mijn DNA? Niet helemaal en precies. Het zijn geloofspunten waar ik op kan bouwen. Misschien raken ze mij ook het meest en vertellen ze iets over mijn eigen natuur en persoonlijkheid.

Creativiteit
In de creativiteit kan ik alles kwijt. Het scheppen van iets nieuws voelt magisch. Een sterk inlevingsvermogen stuurt mijn verbeeldingskracht. Ik voel, denk en ontwikkel door in de huid te kruipen van de opdracht of de uitdaging. Van de nood een deugd maken, is waar de toekomst het beste mee gebaat is. Zo denk ik erover.

Rebels
Het is alles of niks. Geen politiek correct poldermodel. Ik geloof in de oerkracht van echte vernieuwingen gedreven door sterke overtuigingen. Als alles en iedereen naar links gaan, liggen er op rechts de meeste mogelijkheden. Nieuwe wegen geven tegelijk de minste concurrentie en tegenwerking.

Bezieling
Inspiratie is de adem van de geest. Het ophalen en delen van energie is mijn definitie van inspiratie. De passie om mensen met een plan in beweging te krijgen, is mijn sterkste motivatie en talent. Flow with glow zijn drie mooie Engelse woorden die het samenvatten. Samen in beweging vraagt om bevlogenheid.

Onvoorwaardelijk
Blind vertrouwen is wat ik vraag en geef. Het is de gevaarlijkste vorm van vertrouwen en veiligheid, maar is de basis van vrijheid. Bij vrijheid komt de meeste energie vrij. Onvoorwaardelijk maakt alles nog mogelijk, maar het vraagt het beste van elkaar. Vooral kwetsbaarheid, moed en loyaliteit.

EN? VOEL JE JE THUIS BIJ MIJ?

Ik kom graag met je in contact. Via onderstaand formulier kun je een eerste stap zetten!

    Luc van Bussel met wit shirt en grijze broek met handen in de zakken, schuin kijkend en lachend