Lees hier de recensies wat anderen van mijn keynotes vinden

‘’Tijdens mijn opleiding Werkgelukdeskundige werd ik gisteren getrakteerd op een lezing van Luc, bij zijn zeer gastvrije locatie De Eenhoorn in Amersfoort. Ademloos heb ik zitten luisteren naar zijn verhaal over gastvrijheid, werkgeluk en de invloed van de bedrijfscultuur daar op! Met een prachtige, inspirerende woordkeuze en bomvol humor. En nu ben ik het boek De confetti company aan het verslinden. Glinsterende ogen en een brede lach want het zijn aanraders: de meeting locaties, de lezing van Luc en het boek!’’

Juliëtte Haarsma, Stichting Kindercentra Gorinchem
recensie Sebastiaan Konijnenbelt

“Ik had Luc uitgenodigd als gastspreker tijdens onze Werkgelukdeskundige Opleiding. Gaaf om de bevlogenheid, enthousiasme en inspiratie te zien en horen in zijn verhaal. Een man met een visie.

Ik kan Luc dan ook van harte aanbevelen als spreker. Iemand die out of the box denkt en met aansprekende praktijkvoorbeelden je weet te inspireren.”
14 juni 2022

Sebastiaan Konijnenbelt, ICM Trainingen & Opleidingen

”Als afsluiting van het SEM6 seminar een heerlijk inspirerende afsluiter door Luc van Bussel. Prachtige parallellen vanuit hospitality naar klant en leverancier. Niet alleen begrijpt Luc wat wordt verstaan onder hospitality maar trekt dit moeiteloos door naar de verdere individualisering van onze maatschappij. Anders gezegd; Ontvang elkaar met open armen, ben elkaars gelijke en zorg ervoor dat de temperatuur nooit onder de 29,2 graden Celsius komt. Ik verliet SEM6 met een warm gevoel en brede glimlach!
Dank Luc”

Rob Noordman, Maandag®

”Donderdag 19 september jl. was de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) te gast bij De Eenhoorn in Amersfoort. Wat een geweldige ontvangst. Zij weten duidelijk hoe het hoort. De hele dag stond in het teken van inspiratie en innovatie van dienstverlening. De lezing van Luc was de kers op de taart. “Gastvrijheid is het nieuwe goud”. We waren met ruim 45 deelnemers en iedereen was geboeid. Luc heeft ons duidelijk geïnspireerd. Na afloop kregen wij zijn mooie boek “De confetti company” mee. Ik ga gauw weer verder lezen.”

Diana Nap, Stadhuis Amersfoort

”Tijdens onze Food Inspiration Days vertelde Luc op een inspirerende wijze over het belang van AANDACHT in deze tijden van digitalisering en de daarmee gepaard gaande sociale verarming. De opgroeiende tieners van nu moeten straks de hospitality business gaan dragen. Dat valt niet mee als je daar tijdens je opvoeding thuis resp. op school weinig van hebt meegekregen. Daarom ontwikkelde Luc een heuse formule voor service. Het is zodoende in een aanpak gegoten die kan worden gedeeld en gemonitord. Op die wijze is het niet alleen gedefinieerd, maar ontstaat er ook weer begrip voor het belang van service én waardering voor het vakgebied van hospitality. Dat Luc ook zelfstandig ondernemer is als medeaandeelhouder in het bedrijf Regardz maakt het verhaal bovendien erg geloofwaardig!”

Enrique Figee, FoodReflection

Super gaaf dat je kwam spreken Luc van Bussel! Ik heb alleen maar positieve en lovende reacties gehoord. Je boodschap kwam aan!

Daan Schmidt, StoryBrand Nederland | Schmidt Communicatie
Samen met Luc heb ik op de Dag van de Hospitality in Zwolle als gastspreker mogen optreden. De gastvrijheid stroomt door zijn aderen en brengt deze passie over aan ieder die daarin geïnteresseerd is. Niet alleen is hij prettig om naar te luisteren maar zeker ook een inspiratiebron. Luc ga zo door en nogmaals bedankt dat we dit samen mochten doen.
16 juni 2021
Paul van Beek, Securitas Technology

”Inspiratiesessie Gastvrijheid werd gegeven door Luc op Parc Imstenrade. Een gevarieerde opbouw werd gepresenteerd tijdens deze middag: van het woord gastvrijheid naar de Z-generatie om vervolgens met leuke voorbeelden over te gaan naar het 7 stappenmodel van gastvrijheid. Het zet iedereen weer aan het denken. Medewerkers waren enthousiast.”

Leon Savelkoul, Vitalis WoonZorg

”Een kritisch publiek, de allerlaatste sessie van drie cursusdagen en dat ook nog op zaterdagmiddag; dit waren de uitdagingen waar Luc voor stond. En toch kwam in die laatste paar uurtjes van onze KPN NBA Mastercourse een ongekende energie vrij en een heleboel endorfine. Luc is een spreker als geen ander. Door zijn appearance en zachte accent, maar vooral ook door de manier waarop hij zijn publiek weet te raken. Een opleiding of community bijeenkomst kun je niet beter afsluiten dan met verbinder Luc, zeker niet als je core business verbinden is.”

Graziella Wijenbergh, KPN NextGen Finance

”Luc bedankt voor de inspiratie sessie vandaag aan ons MT in het Planetarium. Mooi om te horen en ervaren hoe je cultuur vanuit kernwaarde via algoritme voor Regardz geborgd hebt. De manier hoe je Hospitality als onderscheidend vermogen hebt gekozen geeft ons handvatten hoe wij onze Service binnen onze organisatie vanuit onze kernwaarde als algoritme kunnen borgen. Enorm bedankt en tot binnenkort.”

Peter Altevogt, Korton Goup B.V.
Recensie Caroline van Leuven

“Beste Luc, wat een geweldig verhaal heb je vanmiddag bij Storybrand!”
25 januari 2022

Caroline Leuven, Indivisible

”Luc heeft ons en onze relaties (werkgevers in Oost Nederland) tijdens de UWV inspiratiedag meegenomen in de betekenis van hospitality. Meer dan alleen vriendelijk zijn voor je klant, maar juist ook het belang van het bewustzijn van de cultuur van je eigen organisatie, waarbinnen iedere medewerker vanuit intrinsieke motivatie meedenkt en -werkt versterken. Door als organisatie een ‘warme’ cultuur te onthouden of ontwikkelen waarin je je medewerkers betrekt, waarin service hoog in het vaandel staat, je klanten echt te zien, een sterke combinatie te vinden van digitaal en persoonlijk. Het was een genoegen om met Luc samen voor te bereiden, samen te zoeken wat de beste insteek zou kunnen zijn om onze klant-werkgevers te inspireren. Het is hem gelukt om onze relaties (werkgevers in diverse sectoren) te laten zien hoe je dat bewust, en volgens z’n stappenmodel, in zou kunnen voeren. Dat digitalisering niet te stoppen is (en te waarderen) maar dat je daarnaast heel bewust moet zijn van de service in de menselijke maat die er naast hoort blijven te staan. En die niet uit het oog verliest. Na afloop van onze inspiratiedag hoorden we veel positieve reacties op zijn presentatie, ook zijn boek dat we onze klanten verstrekten, vond gretig aftrek! We gaan elkaar zeker weer opzoeken om te zien waar we nog meer vonkjes op relatie en service kunnen veroorzaken!”

Anne Marie Eleveld, UWV Werkbedrijf

”Super presentatie bijgewoond van Luc! To the point met veel humor en had een echte boodschap. Gastgevers in Geluk, een boek met PURPOSE!

Charles van Goch, Mise en Place

”Wij hebben met de management teams van Normec Group mogen genieten van een leuke, maar bovenal inspirerende lezing van Luc over hospitality en service. Met mooie voorbeelden uit de praktijk en zijn eigen organisatie biedt Luc een frisse kijk op hoe je je klanten en prospects zodanig benadert en behandelt, dat ze nooit meer bij je weg willen. ‘En passent’ leert Luc je niet alleen je klant, maar ook nog je eigen puberkind beter te begrijpen. Luc heeft gastvrijheid 2.0, inclusief bijbehorende terminologie, uitgevonden en geeft je met zijn enthousiasme energie om er in je eigen organisatie mee aan de slag te willen gaan. Als bonus zijn boek ‘Gastgevers in geluk’ ontvangen. Ervaar de kracht van een fysieke ontmoeting met Luc. Een aanrader.”

Marc Bijl, Rei-Lux Benelux B.V.
recensie Marion van Happen

“Warme cultuurmaker in coole tijden

Luc was te gast bij een strategie off-site van onze organisatie HeadFirst Group. We vroegen hem naar zijn growth mindset, hoe hij zijn organisatie exponentieel liet groeien en wat hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur. Groots denken in acties en gebaren in breedste zin was zijn devies. Hieronder valt ook het groots onthalen van nieuwe medewerkers met een fanfare bij het station. Bottom line gaat het om aandacht en professionele gezelligheid: In zijn woorden bedrijfswarmte. We besloten tot een Chief Happiness en deze cultuurvisie over goed werkgeverschap te omarmen.”
16 september 2022

Marion van Happen, HeadFirst Group

”Attended the #BTG event yesterday in Noordwijk, the Netherlands. One of the speakers was Luc van Bussel. Really did enjoy his presentation. Reasons: Different! Motivational! Useful! Creative! Humor! Teamwork! Empathy! Lots of useful elements that I can use to create, motivate and brind a team to a next level.

Thank you Luc!”

Jan Honig, CommScope

”Als je het over hospitality hebt, dan kan je uit de bewoording van Luc begrijpen dat zijn 7-stappen-plan een zeer goed, duidelijk onderbouwd en interessant geheel vormt, waarin Luc tot in detail kan uitleggen waarom deze stappen, stap-voor-stap, moeten worden doorlopen om je klanten constant hartverwarmend te (blijven) ontvangen. Zijn uitleg én zijn manier van presenteren zorgen ervoor dat je het vaak niet in de gaten hebt dat je alweer anderhalf uur verder bent. Het verveelt niet en het blijft van begin tot eind boeiend en fascinerend hoe hij telkens weer zijn publiek blijft binden en boeien. Hospitality = Luc en Luc = Hospitality!”

André van der Hammen, Vakmedianet
Recensie Luc van Bussel van Annet Zoer

“Beste Luc, dinsdag 25 januari was je spreker bij StoryBrand. Ik was één van de deelnemers. Bedankt voor je inspirerende presentatie over gastvrijheid. Stof tot nadenken.”
28 januari 2022

Annet Zoer, Annet Zoer

”Wanneer je aan de hand van Luc mee op avontuur mag in de wereld van hospitality, begin je aan een ontdekkingsreis zonder einde. Met zijn handreikingen leer je hoe je mensen kunt blijven verrassen en waarom dat zo hard nodig is. Zijn keynote tijdens ons kennisevent ‘Waar koop ik Hospitality?’ heeft ons geïnspireerd en overtuigd dat we bij HEYDAY verrassend goed op weg zijn. En dat zelfs ik nog te verrassen ben.”

Bernke van Kreij, HEYDAY Facility Management

”Voor een inspiratiedag met als thema waardevolle koffie momenten binnen de Zorg zocht ik een externe gastspreker die de brug kon slaan tussen koffie en hospitality. Luc kende ik van een andere bijeenkomst van Food Professionals en na een korte afstemming vooraf was de presentatie prikkelend en persoonlijk en een absoluut verbindend succes! Volledig afgestemd op het thema van de dag maar met een krachtige eigen boodschap. Dank Luc!”

Johan Suelmann, Jacobs Douwe Egberts
Recensie Hilke Spruijt

“Hoi Luc, ik wil je bedanken voor jouw inspirerende verhaal over hospitality gisteren tijdens de StoryBrand workshop. Ik durf te zeggen dat ik (best) gastvrij ben, maar je gaf me belangrijke nieuwe inzichten. Ik kijk ernaar uit om je boek te lezen.”
26 januari 2022

Hilke Spruijt, Fier Marketing

“Afgelopen week was het weer tijd voor #LucOnTour. Het jaarlijkse bezoek van onze Chief Hospitality Officer om de medewerkers van Level Eleven onder te dompelen in het aquarium genaamd Kindest Regardz; de warme cultuur van ons bedrijf waarmee we het verschil willen maken in deze digitale tijd van snelle koude connecties. #LucOnTour is dan ook geen zakelijke koude presentatie, het is een klein feestje waarin we onze cultuur vieren!

Met persoonlijke, grappige, maar vooral inspirerende anekdotes nam Luc ons mee in de wereld van gastvrijheid. Met dit jaar het thema ‘als een vis in het water’. Hoe kunnen wij er zelf voor zorgen dat we ons als een vis in het water voelen en dit gevoel overbrengen op onze gasten?

Wederom een bevestiging dat gastvrijheid in deze tijd meer dan ooit nodig is! Luc bedankt voor deze inspirerende roadshow!”

Léon Egberts, Level Eleven Amsterdam

Hoi Luc,

Heb net je webinar gevolgd en vond het een heel erg leuk verhaal! Zou je graag volgen op LinkedIn om nog meer inspiratie te krijgen. Ik deel je missie om het gastvrijheidsvirus te verspreiden 😉

Digitale knuffel, Else

Else Zwarteveen, Gastvrijheid in Bedrijf

”Een inspirerende lezing mogen bijwonen van Luc tijdens SMA Sales Event Oost met thema ‘sales in een duurzame wereld’. Op een humoristische en passionele wijze weet Luc de aandacht van het publiek te trekken. Bij Luc is HOSPITALITY met recht met hoofdletters geschreven. Een mooie kijk op een duurzame bedrijfsfilosofie wordt gegeven. Aanrader! Bedankt Luc!”

Elvira Lammers, Uniglobe Two Travel

”Luc, nogmaals hartelijk dank voor jouw verhaal afgelopen donderdag bij de kwartaalbijeenkomst van de VDP in De Eenhoorn. Een onderhoudend verhaal met diepgang, gelardeerd met een rijk arsenaal aan anekdotes. Complimenten. Gr. Jan Fraanje”

Jan Fraanje, Vereniging Directeuren Publieksdiensten

”Inspirerende ochtend hoe we naast de digitalisering hospitality kunnen neerzetten om de echte verbinding met anderen aan te gaan. Een tegenbeweging, innovatie, danwel vanuit een rotsvaste overtuiging dat het anders kan én moet. Stof tot nadenken door beeldend verhaal en concrete ideeën.”

”Luc is een mega voorbeeld voor elke CEO en ondernemer die wil ontdekken hoe je in je organisatie een (hospitality) cultuur bouwt die topbelevingen levert aan kanten. Een oprechte eigen visie over de noodzaak om medewerkers en jongere generaties te leren verbinden en hoe wij als rol ‘’elke vreemdeling met liefde kunnen ontvangen’’.

Met recht de meest gastvrije en aardigste inspirator!”

Hans Middag, Middagcoach

”Als zowel techneut als entrepreneur moest ik even in je verhaal komen, maar ik moet zeggen dat ik de onderliggende boodschap zeker als positief heb ervaren. De wereld zou een stuk mooier zijn als mensen (zeker ook zakelijk gezien) wat meer voor elkaar open zouden staan en elkaar echt oprecht zouden behandelen. Bedankt voor de bijdrage die jij hierin levert met jou boek en de lezingen (neem aan dat je dit vaker doet.).”

Bas Goossen, MiBida BV

”Topspreker. Humoristisch, scherp, creatief. Ondernemende hospitality entrepreneur. Is hard op zachte waarden in een bedrijf. Originele denker.”

Hans Steenbergen, Food100

”Take care of your employees, and they’ll take care of your business’ is een quote van o.a. Richard Brandson van Virgin. Luc brengt dit binnen zijn bedrijf naar de next level. De presentatie van gisteren was inspirerend en geeft naar mijn mening prachtig weer hoe zijn visie en leiderschap bijdraagt aan het creëren van een omgeving waarin medewerkers graag willen excelleren.”

Xavier Zeilinga, Immens B.V.

”Mede namens de Gouverneurs Commissie dank ik je heel hartelijk voor jouw bijdrage aan de Rotary PETS, District 1570. Dankzij jouw prachtige, betrokken en zeer gepassioneerde voordracht kunnen we spreken van een succesvol en zeer geslaagd Rotary Event.”

Petra Claessen, Branchevereniging Telecom Grootverbruik (BTG)

”Bedankt voor je inspirerende woorden Luc! Er is na afloop nog veel over jouw presentatie nagepraat! Iedereen zit vanavond met jouw boek op de bank, inclusief ikzelf!”

Sanne Linssen, Jacobs Douwe Egberts

”Luc is een mega voorbeeld voor elke CEO en ondernemer die wil ontdekken hoe je in je organisatie een (hospitality) cultuur bouwt die topbelevingen levert aan kanten. Een oprechte eigen visie over de noodzaak om medewerkers en jongere generaties te leren verbinden en hoe wij als rol ‘’elke vreemdeling met liefde kunnen ontvangen.’’

Met recht de meest gastvrije en aardigste inspirator!

Christiaan Donovan Oosterveen, Creatures of Habits

”Dank voor een gedenkwaardige lezing! Veel geleerd over gastvrijheid. Personeel en klant centraal… kunnen veel organisaties in NL nog wat van leren.”

Rozemarijn Schouwenaar, LKCA

”Was erg interessant. Blij dat ik een graantje kon meepikken! #Spijkeropznkop. En complimenten voor het boek ook. Mooie vormgeving. Rake content!”

Jeroen Veldkamp, CoffeeLab

”In de mooie locatie Kasteel Woerden heeft Luc de eindpresentatie gegeven tijdens ons 1 jarig bestaan en de jaarlijkse kickoff. Luc brengt zijn verhaal inzake gastvrijheid, werkgeluk en hoe je de warmte in je relaties kan aanbrengen met een humor en aansprekende voorbeelden. Het was een genot om Luc bezig te zien en te genieten van zijn drive en inspiratie! Luc, bedankt!”

Eric Samsom, Expleo Group

Was zeer inspirerend en ‘hartverwarmend’  Kijkend naar de commerciële organisaties  in Nederland is er nog heel veel te doen op jouw terrein. Teveel bedrijven zijn te organisatiegericht in plaats van klantgericht.

Alex Ermers, Co-owner | Brouwer & Partners
Recensie Luc van Bussel keynote van Jaco Hendriksen

“Hallo Luc, nogmaals dank voor je leuke, positieve en inspirerende presentatie over gastvrijheid tijdens de bijeenkomst van Business Netwerk Betuwe. Als ik vooraan had gezeten, had je zeker een knuffel gekregen 😊”
17 februari 2022

Jacco Hendriksen, Main Energie

”Wat een energie, wat een passie! Luc heeft bij Delta Lloyd & BeFrank inspiratiesessie Gastgevers in Geluk gegeven en je kan aan alles merken dat hij zijn ervaringen in meerdere branches gebundeld heeft in de 7 stappen naar hartverwarmende hospitality! Iedereen was laaiend enthousiast bij de borrel.”

Wim de Bundel, Delta Lloyd Life

‘’Luc is een inspirator pur sang!’’

Diana Beije, Juust B.V.

”Luc weet mensen vanaf het begin te raken met zijn presentatie over ‘Hartverwarmende Hospitality’. Tijdens zijn presentatie ontstaat er een gevoel van herkenbaarheid en weet hij je te inspireren om anders te gaan denken. Hij houdt de bekende spiegel voor waar we allemaal niet in durven te kijken en na de presentatie is het enige wat je wilt doen hem een hele dikke, hartverwarmende knuffel geven. Een aanrader dus!”

Elise van Baaren, Management Events
recensie Luc van Bussel keynote van Imre Bunnik

“2 trainingen over gastvrijheid in de zorg, verzorgd door Luc, Saviëlle Roemeling en Ingrid van der Wal , heb ik mogen beleven in het Berghotel en in het Eenhoorn Meeting Center. Heel mooi om te leren hoe kennis uit de hotelbranche over hospitality vormgegeven kan worden in de zorgwereld volgens een beproefde methode. Luc weet zijn gasten te raken en te inspireren met mooie, zelf gecreëerde woorden maar vooral door zelf gastvrijheid uit te stralen in hoe hij met mensen omgaat. Mooi om te zien dat je door jezelf te zijn, het verschil kan maken voor een ander. Gastvrijheid is een keuze. Gastvrijheid betekent ik ben er voor je!”
12 april 2022

Imre Bunnik, Vitae Counseling | Beweging 3.0

“Ik heb met veel plezier geluisterd naar de slotpresentatie van Luc tijdens het strategieplatform Healthcare in Zwolle op 29 maart 2019 en ben hierdoor met veel energie naar huis gegaan. Luc is een enorme inspiratiebron, hij liet onder andere zien hoe mooi het is om met kleine dingen, gebaren, woorden, attenties, een groot verschil te kunnen maken in het contact, de omgang en de binding met (nieuwe) collega´s, in een tijd waarin we binnen de zorgbranche allemaal een personeelstekort hebben. Luc presenteerde op een pakkende, prikkelende, herkenbare manier, met humor waarbij hij ook een beetje zelfspot en niet schuwde. Het smaakt naar meer, dus daar ga ik zeker naar op zoek!”

Odet Vermeijlen, ZuidZorg

”Hoi Luc,

Ik wil je bedanken voor je mooie sessie tijdens het BTG event, erg inspirerend en verfrissend om te horen hoe je cultuur ziet en aanvliegt. Mooi dat ik even in je kroeg kon kijken.”

Dikke knuffel

Edwin

Edwin Roobol, Axis Communications

”De inspiratiesessie van vandaag was absoluut hartverwarmend. Grappige eye-openers en bruikbare praktijk tips! Bedankt voor de gastvrijheid.”

Dunja Komduur, Autoglaz B.V.

”Een inspiratie vol verhaal van Luc van Bussel, waarvoor onze generatie geen algoritme nodig heeft om hier de nodige energie uit te halen. Het “living for each other is the rule of nature” sloot zo mooi aan bij de vorige sprekers. We zijn weer eens met de neus op de feiten gedrukt dat de digitale revolutie nog altijd draait om mensen die betekenis geven aan het woord service! Mooie ochtend vol emotie en connecting.”

Ingeborg Zillikens, Fysio Manuele Therapie Zillikens

”Vandaag ben ik verrast door gastvrijheidsondernemer Luc van Bussel. Zijn inspirerende (en zelfs kippenvel gevende) masterclass over de echte betekenis van Hospitality en hoe je daarmee het verschil kunt maken is een bijzondere en waardevolle ervaring. Zorg dat je begrijpt hoe je anderen kunt omarmen en verwarmen. Dank daarvoor Luc!”

Marco Weijers, Huthwaite International BV

”Een goede presentatie met een betekenisvolle bijdrage. Deze gaf een mooi inzicht hoe hospitality voorbeeldig kan zijn voor andere sectoren.”

Klaas-Wybo van der Hoek, NHL Stenden

”Dank je wel Luc ! Als laatste warme uitsmijter op het strategieplatform healthcare heeft Luc ons vanuit Kindest Regardz, verrast met gastvrijheid en geluk. Een frisse vrolijke kijk met openminds en open view op verbinding tussen mensen in een tijdperk waarin dat nodig is. Quality!”

Ella van Lingen, Reinaerde

‘’Luc is geen spreker maar een deskundige die spreekt. En dat is niet zo vanzelfSPREKEND in het oerwoud aan podiumstuntelaars over het onderwerp “klant”. Zijn verhaal is boeiend, bruikbaar en gebaseerd op persoonlijke ervaring + vooral ook: zijn eigen passie.’’

Guido Thys, De Dwarsdenkerij

“Hallo Luc, bedankt voor de presentatie gisteren. Het laat me nadenken over hoe ik klanten kan verrassen en iets extra’s kan doen.”
26 januari 2022

Sabine Vedder-Avendonk, VAtotZ

‘’Wat een leuk en inspirerend verhaal heb je daar gedeeld met ons. Ik zit zelf niet direct in de facility wereld, maar kon op heel veel punten de link leggen met HR. Nogmaals bedankt!’’

Maurice Loontjens, Mitsui Prime ACE

”Donderdag 28 juni 2018 was Luc van Bussel keynote spreker tijdens ons (Stichting Duurzaam Repareren) jaarlijkse event. Hoewel Luc actief is in een geheel andere branche, wist hij de verbinding te maken met de gasten. Hij toonde aan dat je alleen kan inspireren als de verbinding er is. Maar dat die verbinding ook essentieel is in de relatie met de klant. Ongeacht in welke branche men werkzaam is. Zeer inspirerend.”

Angélica Gravendijk, Stichting Duurzaam Repareren

“Goedemorgen Luc, wat gaaf wat je gisteren deelde bij de StoryBrand workshop. Echt top!”
26 januari 2022

Gert Breman, GertBreman.nl
Recensie Luc van Bussel Keynote van Annemarie Lammers -Stigterman

“Beste heer Van Bussel, beste Luc, met groot genoegen heb ik vanmiddag uw bijdrage aan de StoryBrand workshop gehoord en gezien, inspirerend, verrassend, echt mooi!”
25 januari 2022

Annemarie Lammers-Stigterman, Kantoor Mr. Lammers-Sigterman

“Hallo Luc, nog bedankt voor je leuke verhaal gisteren. Voor mijn bedrijf (verhuren van vakantiehuizen) is dat heel waardevol. De ervaring heeft al geleerd, dat dit van wezenlijk belang is. Plus dat ik er zelf zo gelukkig van word. Ik ben heel benieuwd naar je boek.”
26 januari 2022

Jellie van der Veen-Banga, CeskySight

”Ik vond het een episch verhaal Luc. Inspirerend en grappig. Bij ons in de nog-geen-kroeg kwam je vandaag een paar keer voorbij bij het koffiezetapparaat; passie is alles.”

Tim de Wolf, Koning & Hartman

”Korton is druk bezig met de verandering van SLA naar XLA (De ervaring van onze klanten, cultuur en mindset). Luc heeft onze hele organisatie afgelopen vrijdag meegenomen in zijn visie van het 7-staps model van hospitality, wat hierin perfect op aansluit. Met de inspirerende en duidelijke aanpak, hoe wij als Korton onze cultuur een hogere EQ en sterkere binding krijgt met haar klanten. Luc bedankt!”

Derk-Jan Hilberding, Korton Group B.V.

”Afgelopen woensdag heeft het MT van Korton een Strategic Hospitality Workshop gevolgd van Luc van Bussel. Het centrale thema was ‘Gastvrijheid binnen onze organisatie’. De vraag: hoe kunnen we onze medewerkers, klanten, maar ook leveranciers binden aan -en enthousiasmeren voor -Korton. Een ontzettend inspirerende sessie met voldoende ideeën om verder mee aan de slag te kunnen. Bedankt Luc!”

Peter Altevogt, Korton Goup B.V.

”Hartverwarmende keynote spreker die weet te boeien en te inspireren met zijn verhaal. Zijn visie over hoe je met gastvrijheid je organisatie en je klanten kunt verrassen zodat ze ‘’teruglustig’’ worden is doorspekt met persoonlijke ervaringen en veel humor. De energie spat van het podium! Luc raakt en bezorgt kippenvelmomenten.”

Janneke Siezen, Marketingbureau Siezen & de Visser
Recensie Stephan Spies

“Hoi Luc, wat een heerlijke inspiratie vanmiddag bij Storybrand in de livecast. Ik heb ervan genoten en ben blij met onze verbinding en ben benieuwd wat de toekomst nog voor ons in petto heeft. Dank je wel.”
25 januari 2022

Stephan Spies, Spies Creations & SENSE4 | Partner Solkie BV | Partner Tiding

”Wat een fantastische middag gehad vandaag bij Regardz Hospitality (Rotterdam Airport Hotel) met Luc van Bussel. Een inspirerend verhaal over Gastgevers in Geluk gebracht met oprechte passie en geloof. Luc heeft mij en mijn collega’s van het Maasstad Ziekenhuis gegrepen met zijn kijk op Gastvrijheid en hoe dit ons ziekenhuis een stap verder kan brengen op weg naar de verwezenlijking van een van onze kernwaardes; ‘gastgerichtheid’. Ook bijzonder hoe hij, soms op zeer humoristische wijze, zijn gezin betrekt in dit verhaal. Een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar nieuwe inzichten op het gebied van gastvrijheid.”

Pepijn van Gestel, Maasstad Ziekenhuis

”Daar was ik vandaag bij! Eindelijk iemand met een theorie vanuit een innerlijke overtuiging die dit zelf in de praktijk brengt. Ik zie ook mooiere organisaties en zelfs een betere wereld wanneer we vanuit het perspectief vanuit werkelijke gastvrijheid en dus aandacht voor anderen bijdragen aan ontwikkelingen. Ook in de zorg, want daar draait het nog te vaak om dienstverlening. Luc, dankjewel voor je tijd en passie om dit verhaal verder uit te dragen!”

Carla Klaasen, Medrie

“Als niet-fanatiek boeklezer ben ik afgelopen week gedoken in ‘Gastgevers in Geluk’ van Luc van Bussel dat ik van Friesland Lease kreeg. Hoe je op inspirerende wijze Teruglustige gasten en klanten creëert (een vanzelfsprekend vervolg in de toekomst) aan de hand van nieuwe termen als Bereikrijk, Binnenvoelbaar, Luistergevig, Oplosselijk, Verrasvast en Verwenzaam. Het heeft mij weer nieuwe inspiratie voor Gast- en Klantvrijheid gegeven en de kracht van een persoonlijke ontmoeting in een digitale samenleving duidelijk gemaakt. Op naar een volgend boek…”

Gilbert Hageman, Friesland Lease

”Wat een presentatie heb je 08 november weggegeven, geweldig! Daarvoor wil ik je ontzettend bedanken. Voor het eerst tijdens een “ sales” presentatie had ik het gevoel dat iemand snapt hoe ik te werk ga. Dat de focus niet moet liggen op je product of dienst, maar dat je de klant jouw gastvrijheid moet voelen. Wees beleefd, eerlijk, oprecht en geef de klant niet alleen het gevoel dat hij belangrijk is, maar vind hem ook belangrijk. Zoals je kunt lezen heb je nogal indruk gemaakt, maar vooral ook jullie bedrijf met jullie cultuur. Nogmaals bedankt en wellicht tot gauw.”

Rodney Cesar, CCV Nederland

Dát is nog eens een ‘binnenvoelbaar’, ‘verrastvast’ en ‘verwenzaam’ entree, Luc van Bussel! Ik heb meteen:
1. Een enorme glimlach op mijn gezicht!
2. Gegrinnik om de confetti 🎉
3. Een onbedwingbare nieuwsgierigheid om jouw boek te lezen!

Wát passend en helemaal jij! 🎉😃👍🏽
#GastgeversinGeluk
#Boek
In zeven stappen naar hartverwarmende hospitality.

Linda Graanoogst, MetGemakInHetNieuws

”Luc is een charismatische man die aan de hand van storytelling een boodschap probeert over te brengen. Hij laat door middel van een model zien hoe je cultuur binnen je organisatie kan beschrijven, dan wel creëren. In de tijd waar elk bedrijf een IT bedrijf is, is dit een welkome verfrissende blik op het menselijke aspect dat het verschil kan en zal maken op zowel interne als externe factoren.”

Mark de Winter, Korton Group B.V.

‘’Ik vond het een ontzettend boeiende lezing, heb meteen een pallet confetti besteld voor de nieuwe collega’s die 6 januari gaan beginnen.’’

Martijn van Weers, Bremen Bouwadviseurs

‘’Luc gaf een zeer boeiende en inspirerende presentatie over Hospitality tijdens het Young Professionals event van BTG. Hij creëerde bewustwording over het effect van warmte juist in deze koude digitale wereld. Erg boeiend en zeker iets wat ik mee neem naar de toekomst!’’

Melinda Langeveld, YSE

”Luc heeft op geheel eigen wijze zijn visie geschetst over de rol van de winkel en haar personeel in de periode van het verder digitaliseren van de samenleving. Een goed begrijpelijk en toepasbaar verhaal voor de retailers van Auping. Tevens heeft Luc de paneldiscussie geleid, hier kwamen goede discussies en conclusies uit naar voren, gedeeld door het panel en de zaal.”

Jan-Joost Bosman, Auping

”Op het BTG in Noordwijk sprak Luc(ie) over het belang van gastvrijheid en het creëren van sfeer in het bedrijfsleven. Zo weet hij de hospitality skills op originele wijze over te brengen naar andere sectoren en van de werkplek een omgeving te maken waar iedereen graag heengaat. Interessant met inspirerende voorbeelden, verteld met veel warmte en energie. Bedankt!”

Arjen Workum, Aliter Networks

‘’Onze gasten waren erg enthousiast en hebben aangegeven heel veel geleerd te hebben. Ik wil je hierbij nogmaals bedanken voor je leerzame presentatie. Fijn om je te ontmoeten en wellicht tot de volgende keer in ons Foodyard.’’

Maggy Stroes, Foodyard Amsterdam

”Naast Gastgever is Luc van Bussel ook een echte Verhalenverteller. Tijdens het jaarlijkse SMA Sales Oost Event heeft Luc zijn passie overgebracht: Hospitality. Na een voorzichtige start ging hij volledig op in zijn verhaal. Een verhaal met humor en veel persoonlijkheid. Een knap stukje storytelling. Zijn boek is een aanrader, zakelijk én privé!”

Rick Bouwmeister, De Bouwmeister

‘’Ik heb nog nooit met zoveel plezier een verhaal gelezen over hartverwarmende gastvrijheid als Gastgevers in Geluk van Luc van Bussel. Het verhaal is voor mij persoonlijk een enorme inspiratiebron en een ode aan iedereen werkzaam in de dienstverlening. Over de echte betekenis van Hospitality en hoe je daarin het verschil kunt maken.’’

Ernst van Dorp, VNO-NCW

”Enthousiast verhaal, interessante kijk op de wereld en mooie inspiratie. Als Luc een echte kroeg zou hebben, zou ik stamgast worden.”

Timme Hovinga, Laurens

‘’Ik heb Luc een aantal keer zien presenteren tijdens events en zijn inspirerende en motiverende presentatie geeft aan dat we een aantal belangrijke zaken uit het oog verloren zijn. Vaak gezien als de softe kant van de business, maar in mijn ogen de belangrijkste. Luc is in staat om zijn visie op cultuur in een model met 7 stappen op een heel toegankelijke manier te vertellen, echt een aanrader. Nooit verwacht gedacht!’’

Edwin Roobol, Axis Communications