Afgelopen week mocht ik alle nieuwe medewerkers van Regardz hartelijk welkom heten tijdens het Welkom @Regardz Event in het Berghotel in Amersfoort. Tijdens dit maandelijkse event nemen we ruim de tijd om alle nieuwe collega’s te inspireren over het ontstaan van ons bedrijf en onze oprichter Job Heilijgers. We inspireren het nieuwe team over onze Hospitality visie en delen onze energie over onze missie: Ontmoeten we vaker doen. We geloven dat alles draait om mensen en dat mensen elkaar zullen blijven ontmoeten. Ontmoeten we vaker doen is onze boodschap voor een betere wereld. Regardz brengt mensen samen is onze missie.

“Het is iedere maand een bijzondere, emotionele bijeenkomst”

De nieuwe fans worden ondergedompeld in ons cultuurprogramma Kindest Regardz en beginnen deze dag met zich voor te stellen door op hun favoriete kernwaarde te gaan staan. Op de grond liggen onze zeven kernwaarden en medewerkers verdelen zich bij aanvang over hun favoriete kernwaarde. Het is iedere maand een bijzondere, emotionele bijeenkomst waarin we feitelijk alle nieuwe collega’s heel warm willen onthalen en ze het volledige vertrouwen geven om zichzelf te zijn.

“Wat kunnen we doen om het aangenamer en warmer te maken?”

Het warme onthaal was eigenlijk al begonnen bij het eerste contact van de sollicitatie. Alle contactmomenten met nieuwe medewerkers hebben we omgedoopt tot warme welkomstrituelen (Regardz Ritualz) die allemaal een bijdrage leveren aan een warm onthaal. Het eerste e-mailcontact, het eerste telefonische contact, het eerste sollicitatiegesprek, het tweede gesprek, het contractmoment en vele andere momenten hebben we allemaal onder de loep genomen. De cultuurraad van Regardz heeft zich telkens de vraag gesteld: wat kunnen we doen om het aangenamer en warmer te maken. Hoe zouden we zelf ontvangen willen worden in een nieuwe, vreemde omgeving.

“We geloven dat mensen zich veel beter ontwikkelen in een optimaal klimaat”

De cultuurraad van Regardz bestaat uit Ingrid (directeur Meeting Centers), Jertske (directeur Cultuur & HRM) en ondergetekende (Chief Hospitality Officer). Samen ontwikkelen we het klimaatbeleid voor Regardz. We geloven dat mensen zich veel beter ontwikkelen in een optimaal klimaat. Eigenlijk is het een natuurwet. Een boom gaat pas echt veel vruchten geven als het klimaat optimaal is. Het heeft wat ons betreft geen zin om over productiviteit te praten, als de sfeer in het bedrijf niet optimaal is. Aan het einde van het Welkom @Regardz Event vragen we de nieuwe medewerkers van Regardz dan ook hoe warm ze onze sfeer ervaren. Hun antwoorden geven ons iedere keer het beste bewijs dat warm onthalen essentieel is om duurzame relaties mogelijk te maken. Mijn oproep aan de nieuwe medewerkers is om nu zelf ook veel warmte te geven aan ons klimaat. Warmte komt namelijk nooit vanzelf. Het is hard werken voor en met elkaar.


Op de hoogte blijven van NewHospitality? Volg ons op Twitter & Instagram.

Interesse in een Keynote of Blind Date? Bekijk de services!